ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

29 Ιουν 2009

Η ζωή των θαυμάτων
Για κάθε ανθρώπινο ον η ζωή των θαυμάτων αρχίζει από το ευλογημένο σημείο της αποκατάστασης της Άγιας Σχέσης. Στον θρόνο αποκαθίσταται ο Πατέρας, ο άγιος Θεός! Εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν. Το εγώ εκτοπίζεται από την θέση του σφετεριστή του θρόνου της ψυχής, καθιστάμενο ένας απλός διαχειριστής της πραγματικότητας κάτω από την θεϊκή παλμοδόνηση. Αποκαθίσταται έτσι η άγια σχέση του Υιού με τον Πατέρα μέσα από την ελεύθερη ροή του Αγίου Πνεύματος. Την άγια σχέση αποκαθιστά η ζώσα ομολογία, η οποία εξάλλου έχει σφραγιστεί με την βάπτισή μας: συντάσσομαι με τον Χριστό, αποτάσσομαι τον Σατανά. Η αδιαπραγμάτευτη υπογραφή της Χριστότητας μας καθιστά, ως ουρανώ και επί της γης, Υιούς Θεού, κληρονόμους του Βασιλείου του, αδελφούς με τον ουδέποτε εκπέσαντα Υιο του, και γι’ αυτό Λυτρωτή μας, τον Χριστό. Στο μυστήριο της Υιότητας, δηλαδή της Χριστότητας, λειτουργείται η ενότητα των ανθρώπινων ψυχών. Οι αναστημένες συνειδήσεις αποτελούν την μαγιά για την ανάσταση όλων των ανθρώπων, ολόκληρου του πνευματικού σώματος του Ανθρώπου μέσα στο μυστήριο της ενότητας με το ΟΛΟΝ.
*
Άσκηση, το δώρο της αγάπης
Το να δεχτεί να σε εκπαιδεύσει ένας πνευματικός οδηγός, αποτελεί υψηλή έκφραση αγάπης. Αφού σου φωτίσει την θεϊκότητα σου, στρέφεται, ενίοτε με σφοδρότητα, στα αδύναμα σου σημεία που εμποδίζουν την επέκταση σου και την πλήρη σου αποκατάσταση ως αγγελικού όντος. Μέσα στο παιγνίδι της ανάπτυξης που ούτως ή άλλως είναι η ίδια η ζωή μας, τίποτα δεν είναι «αληθινό» εκτός από τον ζώντα Θεό και τον Υιό του… Αδυναμία δεν υπάρχει στον τέλειο Υιό του Θεού. Ο Θεός ποτέ δεν είδε τίποτα λιγότερο από εκείνο που ο ίδιος δημιούργησε. Ευτυχώς! Όλη η αυθαιρεσία της διαχείρισης της ζωής που μας εμφύσησε ως την ανάστασή μας, δεν νομιμοποιείται από το βλέμμα του. Μας έχει χαρίσει το ταξίδι! Ο Θεός βλέπει μόνο το βάθος της θέλησης, της πρόθεσης μας. Βλέπει αυτό που υπογράφουμε ως προοπτική δική μας και του κόσμου. Αυτή η βαθειά πρόθεση για το καλό καθιστά ευτυχώς άσφαιρες τις επιμέρους κινήσεις μας. Τις αναιρεί ως προς το αρνητικό τους μέρος. Η ασφάλεια μας βρίσκεται στην αθωότητά μας. Το παιδί μέσα μας είναι πάντοτε ασφαλές στην αγκαλιά του Πατέρα του. Το Αστρόπλοιο αφού επέλεξες να μπεις μέσα θα σε ταξιδέψει εκεί όπου δεν πάτησε ποτέ κανείς. Ο Κυβερνήτης θα σε ταξιδέψει με ασφάλεια στον προορισμό σου που δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ίδιο το Βασίλειο, την Δημιουργία.
*
Ο ανένδοτος αγώνας της στρατιάς του φωτός
Τίποτα λιγότερο μην αποδεχτείς από την θεϊκότητά σου, την θεία λειτουργία του όντος σου που είναι το φως, η χαρά, η ροή με την ζώσα ζωή και τον συγκλονιστικό στροβιλισμό. Τίποτα λιγότερο από την κρυσταλλική λειτουργία του νου! Την κένωση του δηλαδή από την σκέψη που ενέχει αντίθεση, και την πλήρωσή του από φως, χαρά, Λάμψη. Αυτό είναι εξάλλου ο Ραφαήλ εντός: ο Θεός ο αποκαλυπτόμενος στον νου ως Λάμψη! Κανείς να μη συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την Χριστότητά του. Την ανάκτηση του βασιλείου της Υιότητας. Μη φοβηθείς! Μη φοβηθείς καν να φοβηθείς! Έχεις υπερασπιστή της ψυχής σου: τον Χριστό, Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: