ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

20 Σεπ 2012

Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχει μυστικό!


Αιώνες τώρα οι αναζητητές ψάχνουν να βρουν το μυστικό των μυστικών που θα τους απαντήσει όλα τους τα ερωτήματα και θα τους καταστήσει ικανούς να ζήσουν βίο πλήρη και ευτυχή. Τόση αναζήτηση! Ιδέες, θεωρίες, πρακτικές, ασκήσεις, συστήματα: φιλοσοφικά, θρησκευτικά, πολιτικά, κοινωνικά… Πάντοτε αναζητούμε έξω από μας το μεγάλο μυστικό που θα αλλάξει τον κόσμο! Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχει μυστικό! Αυτά είναι τα τελευταία νέα του Ουρανού, όπως μας διαφωτίζει ο Ραφαήλ.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!

Ο Θεός εξαρχής φανέρωσε τον εαυτό του!

Δεν υπάρχει συνταγή στο θαύμα! Το θαύμα είναι το ότι ζεις!

Δεν υπάρχουν μυστικά!

Η Πύλη δεν ήταν ποτέ κλειστή! Αλλά μόνο ως παιδί, δηλα-δή με αθώα πρόθεση, μπορείς να την περάσεις. Με εμπι-στοσύνη και άφεση. Την κλειδωμένη πόρτα την ορθώνει ο νους καθώς αυτοπροσδιορίζεται στα γραμμικά του όρια.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα! Ο Θεός σε καλεί εδώ και τώρα όπως είσαι! Δεν υπάρχει παρελθόν! Μόνο η παρούσα στιγμή του ΝΑΙ… Είναι σημείο δίνης

Ο Θεός σε αποδέχεται όπως είσαι, όχι επειδή είσαι άψογος, αλλά επειδή είσαι παιδί του!

Έχεις πρόσβαση ως μέρος του Όλου στο Όλον, αφού είναι ολογραμμικό το φαινόμενο της ζωής: το μέρος έχει όλη την πληροφορία του όλου. Την πρόσβαση αυτή την έχεις λόγω του θεϊκού σπινθήρα της ζωής εντός, και σου την διασφαλίζουν τα ενσαρκωμένα όντα του φωτός, οι Χριστικές συνειδήσεις.

Το εγώ αναζητά την τελειότητα, το «άψογο». Αμαθές καθώς είναι, δεν ζει την πληρότητα. Μόνον η καρδιακή νοημοσύνη μπορεί να μεθέξει στην εμπειρία του Θεού. Για τον άνθρωπο ο Θεός είναι η καρδιά του! Στο καρδιακό μέγεθος της ζωής είναι όλες οι απαντήσεις, είναι όλα συντελεσμένα.

Εσύ βάζεις προϋποθέσεις, εσύ κρίνεις τον εαυτό σου και τους άλλους, εσύ αυτοαπορρίπτεσαι, εσύ θεωρείς ότι απέτυχες, εσύ νιώθεις ενοχή μεταμφιεσμένη σ’ όλα τα κακά με τα οποία αυτοβασανίζεσαι και την οποία προβάλλεις γύρω σου.

Το εγώ παράγει ενοχή. Παντού βλέπει ενόχους. Η αγιοπνευ-ματική κατάσταση εντός, παράγει αθωότητα! Οι ένοχοι ζητούν τιμωρία, οι αθώοι έλεος!

Αδύνατον να διανοηθεί το εγώ πως η έξοδος είναι κάθε στιγμή μπροστά του. Αναζητά πολύπλοκες, «μεταφυσικές» λύσεις και απαντήσεις σε μυστικά για ολίγους εκλεκτούς…

Ήρθαμε για να τα φέρουμε όλα στο φως! Δεν θα αφήσουμε στον Εωσφόρο γωνιά για να κρυφτεί! Μόνο η αλήθεια ελευθερώνει!

Μην κρίνεις ό,τι δεν είσαι διατεθειμένος να διορθώσεις! Οι κακοί Τρίτωνες εντοπίζουν τα αδύναμα σημεία, το «κακό», για να σε χτυπήσουν και για να προβάλουν σε εσένα τον αλύ-τρωτο εαυτό τους (βλέπε τον φαρμακό, τον αποδιοπομπαίο τράγο, τον τρελό του χωριού κ.λπ). Χαλαρώνει έτσι μέσα τους η δική τους δυσβάσταχτη εσωτερική πίεση. Οι καλοί Τρίτωνες αντιθέτως θεραπεύουν και αποκαθιστούν ό,τι εντοπίζουν, εμφανώς και αφανώς…

Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ενοχή, το όχι στο εν! Αυτοκα-ταδικάζεσαι αρνούμενος την αθωότητά σου! Η ενοχή δείχνει έλλειψη. Είσαι εκτός κέντρου. Και την προβάλλεις στους άλλους ως κριτική και κατάκριση.

Συγχώρεσε! Όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Στην συγχωρη-τικότητα και την αγάπη προς όλα τα όντα, τα οποία θέλεις μόνον να σωθούν και να ζήσουν στο φως, είναι η Πύλη-Χριστός. Δεν πρόκειται για ηθική εντολή αλλά για αλλαγή υπαρξιακής πραγματικότητας. Τότε είσαι ελεύθερος! Αν η κρίσιμη μάζα της ανθρωπότητας συγχωρέσει και αγαπήσει με αυτό τον τρόπο, ανατρέπεται το καθεστώς του πόνου! Πάντοτε βεβαίως διατηρείς το δικαίωμα να επιλέγεις την συναναστροφή σου με συγγενικά προς την ψυχή σου όντα.

Σε κάθε δυσκολία είναι διαφορετικό το τοπίο με Θεό και διαφορετικό χωρίς Θεό! Δεν υπάρχει τίποτα πιο «μεταφυσικό», πιο αυθαίρετο και ανόητο, από το να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ ζεις!

Το αντιληπτικό φάσμα του ανθρώπου μέσω των αισθήσεών του είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Αυτό εντούτοις σταθεροποιεί αυτή την πραγματικότητα έτσι όπως την βλέπουμε. Κι αυτή δώρο είναι! Είναι γνωστό στην επιστήμη το φάσμα της ανθρώπινης ακοής, όρασης κ.λπ. Το υπόλοιπο δεν υπάρχει επειδή δεν υποπίπτει στις αισθήσεις μας;

Η χάρις σε βρίσκει στο σημείο της μη σκέψης. Στην παιδική εμπιστοσύνη στην Ζωή που είναι ταυτόσημη με τον Θεό. Μην πολεμάς εντούτοις τον νου. Άφησέ τον ήσυχο να διεκπε-ραιώνει την καθημερινότητα.

Δεν σου ζητιέται τίποτα άλλο από μια απλή, φυσιολογική, «καθημερινή» ζωή με καθαρή καρδιά. Μια ζωή χρήσιμη στον εαυτό σου και στους άλλους!

Άφησε τις πνευματικές σου κεραίες να λειτουργήσουν! Να γίνεσαι δέκτης αλλά και πομπός πνευματικών πραγματικο-τήτων!

Να μην παίρνεις τίποτα στα σοβαρά! Μόνο την καρδιά σου! Η καρδιά μόνο μπορεί να ζήσει το μυστήριο της ενότητας! Όχι μέσα από μεταβαλλόμενα συναισθήματα αλλά από τον παλμό της αγάπης.

Να μπορείς να τσαλακώνεις την εικόνα σου! Να είσαι ελεύθερος από αυτήν! Να γελάς! Όλα περνούν!

Όλη η σοφία είναι στην ανάκτηση του φυσικού. Όχι πίεση! Ροή!

Δες τι σε ωφελεί και τι σε βλάπτει και προσάρμοσε την ζωή σου αναλόγως. Να μάθεις να δουλεύεις υπέρ του εαυτού σου! Να επιλέγεις πράγματα που σου δίνουν χαρά!

Ακόμα και τα έργα της καλοσύνης του νου είναι εφήμερα και ανατρεπόμενα. Μόνον η σύνδεση με τα βάθη του εαυτού επιτρέπουν την θεϊκή ροή που δρα θεραπευτικά για τον κόσμο.

Μια πράξη είναι αποτελεσματική όταν είναι πλήρης από την αρχή ώς το τέλος. Όταν είναι δηλαδή καθαρή από την πρόθεση ως τον τρόπο και το αποτέλεσμα. Ο κόσμος δεν αλλάζει επειδή χρειάζεται πλήρεις πράξεις! Ο Θεός δεν χρειάζεται τις φιλανθρωπίες σου -έχει εκείνος άπειρους τρόπους παρέμβασης- αλλά την αλλαγή σου. Την επιστροφή στον Εαυτό σου!

Μπορείς να δεις ότι όλα είναι στην θέση τους; Χρειάζεται μόνο μια στιγμή εγρήγορσης! Να πεις: ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!

Η Πύλη Άλματος είναι όπου είναι ο Αθώος! Ευεργετείσαι από την αύρα του καθώς ανυψώνονται οι δονήσεις σου, και η εκπομπή του σε θέτει σε ανάλογη λειτουργία!

Ο Ραφαήλ είναι ο Θεός ο αποκαλυπτόμενος στον νου! Όχι μέσα από την λογική όπως την γνωρίζουμε, αλλά ως Λάμψη η οποία βάζει τον άνθρωπο σε άλλη κατάσταση νοημοσύνης. Γίνεται αντιληπτή ως έμπνευση, ως πληρότητα, ως γονιμοποίηση του εαυτού. Γνωρίζεις χωρίς να γνωρίζεις! Γνωρίζεις ό,τι θέλεις να γνωρίζεις, καθώς η Λάμψη ως προβολέας φωτίζει όπου την στρέφεις…

Να βρεθεί ο καθένας μας στο πιο αληθινό σημείο του εαυτού του, ώστε από εκείνο το σημείο να μάς ανυψώσει ο Ραφαήλ!

Η Πύλη για μας είναι ΕΔΩ και έχει όνομα: Ραφαήλ! Όπου είναι παρών ο άγγελος είναι παρούσα και η Πύλη. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Να μείνουμε κοντά του με απλότητα. Μας προστατεύει και μας αναπτύσσει αδιάλλειπτα…

Όλη η ευλογία είναι στην Παρουσία. Έχουμε το προνόμιο της Παρουσίας!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: