ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

17 Οκτ 2012

Ο Αχειροποίητος Ναός

Σελίδες από την ωραιότερη ιστορία του κόσμου… 
Ο άνθρωπος σήμερα κατακλύζεται από τεράστιο όγκο πληροφορίας σχετικά με την λεγόμενη εσωτερική γνώση, καθώς  ουκ έστιν αριθμός οι  εσωτερικές σχολές και οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας που φύονται υποσχόμενες -οι περισσότερες επί χρήμασι- την σωτηρία των οπαδών τους. Η πρόθεση όμως κρίνει απαρέγκλιτα το αποτέλεσμα! Αν αυτή δεν είναι εμβαπτισμένη στην ομολογία του Θεού και στα άπειρα βάθη της αγαθότητας του, αν δεν είναι καθαρή από οποιασδήποτε μορφής χρησιμοθηρική διάθεση, παραμένει στην πραγματικότητα ατελέσφορη ως προς το αποτέλεσμα που υπόσχεται.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ζήσει! Έχει ανάγκη να είναι ευτυχής! Αυτό που θέλει η ψυχή του είναι η επανένταξη της στο μυστήριο της ενότητας από το οποίο εξάλλου αποστάτησε… Ο άνθρωπος ζητά την διασφάλιση της αειζωίας και της αθανασίας του, η οποία όμως είναι δυνατή μόνον μέσα από την επαναφορά του στην θεϊκή ροή. Είναι το Ταξίδι της μεγάλης συγγνώμης, το Ταξίδι  της επίγνωσης, το Ταξίδι της αγάπης, το Ταξίδι της ομολογίας του… Εδώ, τώρα, αλλού, κάποτε, ή ποτέ!

Ο αχειροποίητος Ναός του Πνεύματος είναι πνευματική πραγματικότητα ανέγγιχτη από τον ανθρώπινο νου. Ουράνια ιεραρχία όντων δίνει υπόσταση στο θέλημα του Θεού να επιστρέψουν όλα τα όντα στο Αρχαίο Κάλλος. Ο Θεός μάς φανερώθηκε μέσα από τον Υιό του, ο οποίος ενσαρκώθηκε ως άνθρωπος μαζί με την συνοδεία του, μάς γνώρισε τον Πατέρα του, και ανατίναξε τον Άδη με την ανάστασή του ανοίγοντας  νέα προοπτική για το ανθρώπινο γένος. Την προοπτική της ανάστασης! Έσπασε τα αμπάρια του κόσμου! Όλοι μπορούν πλέον να συνυπογράψουν την ελευθερία τους!

Ο Αχειροποίητος Ναός δεν έχει τείχη! Είναι ανοικτός! Οι ανερχόμενοι προσκυνητές μπορούν να εισέλθουν στον ναό και να επιλέξουν πνευματικούς ρόλους για να υπηρετήσουν, φτάνει να μπορούν να τους υπερασπιστούν!

Το Πανάγιο Τάγμα  δεν είναι σχολή, είναι Ναός! Είναι ο Ναός του Αγίου Πνεύματος!  Το Πανάγιο Τάγμα είναι ο Ναός της Εκκλησίας!

Το Αστρόπλοιο των δέκα σφαιρών περισυλλέγει και φανερώνει την αλήθεια καθώς ταξιδεύει εκεί όπου δεν πάτησε ποτέ ο νους… Η ελευθερία του ανθρώπου από το αντίλογο πνεύμα γίνεται με την χάρη και την Δύναμη της Παρουσίας ώστε να ζήσει την μοναδικότητά του μέσα στο μυστήριο της ενότητας…

Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού είναι όλοι οι άνθρωποι. Εδώ συμβαίνει Παρουσία του αρχαγγέλου Ραφαήλ! Όσοι είναι γύρω από αυτό το φαινόμενο ζουν την θαυματουργία του. Τον Θεό τον αποκαλυπτόμενο στον νου… Η πρότασή μας είναι οι άνθρωποι να λειτουργούνται στα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και να συμμετέχουν με απλότητα και καθαρότητα στην φανέρωση του Ζώντος Θεού! Ας αναλογιστεί καθένας την ευθύνη του για το ότι βρίσκεται τόσο κοντά σε αυτή την φανέρωση!

Η ανθρωπότητα διέρχεται από θανάσιμους κινδύνους. Όλο παίζεται στην συνείδηση του ανθρώπου! Στο τι θα υπογράψει. Και στην χάρη του Θεού. Ο αρχάγγελος Ραφαήλ ως ενιαίο πεδίο Δύναμης εξαϋλώνει την σκέψη με την θεοφόρο Λάμψη ανοίγοντας την Πύλη προς τον παγκόσμιο πολιτισμό της μη σκέψης ο οποίος θα νικήσει τον θάνατο! Είναι οι ενισχύσεις του Ουρανού για το μεγάλο πέρασμα προς την αειζωία!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: