ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

15 Φεβ 2013

«Αδελφός του αδελφού σου»

Όλοι είμαστε ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές στην άπειρη κλίμακα του γίγνεσθαι της ζωής! Δάσκαλοι σε όσους είναι πίσω από μας και μαθητές σε όσους είναι μπροστά -σε επίγνωση ζώσας ζωής! Είναι φυσική η ιεράρχηση δεν είναι ανθρωποποίητη!

Πώς είναι δυνατόν να απειλείσαι από το χάρισμα του άλλου; Μόνο ευλογία για όλους είναι κάθε κατάκτηση, κάθε εκδήλωση χαρίσματος!

Όλη η ομορφιά της ζωής είναι στην ανταλλαγή των δώρων μας! Απλά, φυσικά, παιδικά!

Κάθε νίκη των άλλων είναι υπέρ μας, αφού εσωτερικά διευκολύνει και την δική μας νίκη!

Ο αδελφός είναι κάλυψη για τον αδελφό στα αδύναμα σημεία! Το σύμπαν δρα αντισταθμιστκά…

«Δια την πολλήν αγάπην του αθώου συγχωρώ τον ένοχον» λέει το Γεροντικό…

Μέσα στο μυστήριο της ενότητας λειτουργείται η σωτηρία όλων των όντων! Η καρδιά ενώνει ό,τι ο νους χωρίζει!

Έχεις δικαίωμα να επιλέγεις τους ανθρώπους που θέλεις να συναναστρέφεσαι! Αυτό δεν σημαίνει πως διαχωρίζεσαι εσωτερικά από τους υπόλοιπους, ούτε πως δεν υπογράφεις την σωτηρία και την ευτυχία τους!

Όταν γίνεσαι αφορμή -με μόνο αυτό που είσαι και εκφράζεις- να εκδηλώνει ο άλλος τον αρνητισμό του, δεν τον ωφελείς με το να περιφέρεται στην ζωή σου, πολλώ δε μάλλον να έχει λόγο! Απλώς πολώνεται γιατί γίνεσαι καθρέφτης!

Η ζωή φροντίζει να παίρνουμε όλοι τα μαθήματά μας με πολλούς και διάφορους τρόπους και από πολλές και διάφορες πηγές. Καθένας αντιστοιχεί εκεί όπου αναπαύεται η συνείδησή του.

Την επικοινωνία εξάλλου δεν την κάνει η σύμφωνη γνώμη! Αλλά η χωρίς πρόθεση ανάγκη για ανταλλαγή των πολύτιμων!

Η βία της «ευγένειας» ή του «δικαιώματος» της αντίθετης άποψης που ενέχει αρνητισμό και επίθεση, δεν νομιμοποιείται! Είναι απλό: παίρνεις το κουβαδάκι σου και παίζεις παραπέρα στην ατέλειωτη παραλία που μας χαρίζει ο Θεός! Δεν αρέσουν σε όλους όλα τα παιγνίδια. Ας είναι αυτό δεκτό και σεβαστό.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν συμφωνείς απλώς. Είναι έτσι! Και η ψυχή σου το αναγνωρίζει! Οι Έλληνες στήριξαν την σκέψη τους σε αξιωματικές αλήθειες! Η αλήθεια δεν "αποδεικνύεται"! Είναι αυτονόητη! Φυσικό γεγονός! Λάμψη! Αίσθηση! Κάλλος!

«Όττω τις έραται» έλεγε η Σαπφώ. Ας πηγαίνει κανείς όπου έχει έρωτα! Εκεί ανήκει!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: