ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Απρ 2013

Το αγγελικό ρολόι


  12 Αγάπη
1   Ζωή
   2   Σοφία
 3   Χαρά
      4   Αλήθεια
           5   Νοημοσύνη
6   Φως
     7   Πνεύμα
  8   Ψυχή
  9   Αρχή
      10 Ομορφιά
11 Ισχύς

Ας ξαναδούμε το αγγελικό ρολόι σαν μια προσφορά του Ραφαήλ στο τώρα καθώς οδεύουμε εις Ανάστασιν, και να εργαστούμε πάνω σ’ αυτό. Να εντάξουμε, δηλαδή, τον χρόνο της ζωής μας μέσα στον θεϊκό κύκλο κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο! Ο χρόνος μας να ενταχθεί ολοσχερώς στην θεϊκότητα!

Στο ρολόι οι τρεις του δείκτες αντιστοιχούν στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Τα δευτερόλεπτα, που ούτε καν παρακολουθούμε, είναι η αδιάλειπτη δράση του Αγίου Πνεύματος, η οποία συντελείται μυστικά κατά τον χρόνο της ζωής του ανθρώπου.

Κάθε ώρα αντιστοιχεί σε μια αρετή, σε μια πνευματική ιδιότητα. Αν εργαστούμε πάνω σ’ αυτό, μπορούμε κάθε στιγμή που κοιτάζουμε τον χρόνο να παίρνουμε το μήνυμα που έχουν να μας δώσουν οι άγγελοι, αφού κάθε ώρα αντιστοιχεί σε έναν άγγελο που μας χαρίζει την ιδιότητά του. Αυτή η ιδιότητα δεν είναι μόνον ο άγγελος αλλά και εμείς που την επικαλούμαστε!

Στην 12η ώρα αντιστοιχεί ο άγγελος της Αγάπης. Είναι η ώρα της αγάπης. «Είμαι αγάπη!» «Αυτή την ώρα καταθέτω στον άγγελο της αγάπης την δυσκολία μου!» Μπορούμε επίσης να επικαλεστούμε τον άγγελο της αγάπης για έναν φίλο μας, ένα πρόβλημα κ.λπ.

Η διάταξη του αγγελικού ρολογιού είναι ως εξής:

                                          Αγάπη
                                              12

                        Ισχύς 11                      1 Ζωή

            Ομορφιά 10                                   2 Σοφία

            Αρχή 9                                                 3 Χαρά

                 Ψυχή   8                                    4  Αλήθεια

                  Πνεύμα    7                       5  Νοημοσύνη

                                              6 Φως

Όταν, ας πούμε, το ρολόι μας δείχνει 10.07′, μας λέει:  Ομορφιά και Πνεύμα!

Στο αγγελικό ρολόι βλέπουμε τον Σταυρό καθώς σχηματίζεται από τους αριθμούς 12–6  και  3–9

                    12

            9                  3

                      6

Και οι τέσσερις αριθμοί είναι ανάλυση του 3 (12=3, 6=33, 9=333, 3, !)  Υπάρχει στον Σταυρό η επταδική παρουσία του αριθμού 3, ο οποίος ως αριθμός επισημαίνει την Αγία Τριάδα, αλλά και ως 33 την Χριστική Παρουσία. Ο οριζόντιος και ο κατακόρυφος άξονας, λοιπόν, του ρολογιού, σφραγίζεται από την Χριστική Παρουσία, από το Άγιο Πνεύμα, τον αριθμό 3, τον αριθμό της χαράς! Μπορούμε επίσης να αντιστοιχίσουμε στο αγγελικό ρολόι τους λόγους που λέμε καθώς κάνουμε το σημείο του Σταυρού μας:

          12 Στο όνομα του Πατρός

     Αμήν  9                  3  και του αγίου Πνεύματος

                         6 και του Υιού

Φυσικά στον σταυρό αντιστοιχούν η Αγάπη (12) το Φως (6), η Χαρά (3) και η Αρχή (9), ό,τι δηλαδή είναι άφθαρτο!
*
Σύμφωνα με τον Ε. Φοξ στο Πνευματικό του ημερολόγιο, οι 7 όψεις του Θεού είναι η Ζωή, η Αλήθεια, η Αγάπη, η Νοημοσύνη, η Ψυχή, το Πνεύμα, η Αρχή.
Ζωή: Η ζωή είναι χαρά. Η ζωή θεραπεύει.
Αλήθεια: Μόλις αγγίζουμε το απόλυτο, τα σχετικά εξαφανίζονται!
Αγάπη: Η θεϊκή αγάπη δεν αποτυγχάνει ποτέ!
Νοημοσύνη: Σε ένα νοήμον σύμπαν δεν υπάρχει δυσαρμονία, ούτε ελλείψεις. «Θα είμαι για σένα αυτό που νομίζεις ότι είμαι!»
Ψυχή: «Είμαι εξατομίκευση του Θεού! Θεός κατά χάριν. Το φως που φωτίζει μέσα στην συγκεκριμένη λάμπα». Εξατομίκευση δεν σημαίνει διαίρεση!
Πνεύμα: Η ουσία που δεν φθείρεται! Ο αληθινός εαυτός! Δεν πεθαίνει δεν γεννιέται! Ολόκληρο το σύμπαν είναι μια πνευματική Δημιουργία! Ο πνευματικός κόσμος δεν επηρεάζεται από τον κόσμο των αισθήσεων!
Αρχή: Ο Θεός είναι Αρχή γιατί εκδηλώνεται αιώνια με τον ίδιο τρόπο! Ο Χριστός είναι ο ίδιος χτες, σήμερα, αιώνια!
*
Στο αγγελικό ρολόι το 12 είναι πάντοτε ο Χριστός, η Παναγία βρίσκεται στο 6, ο Ιωάννης στο 3 και η Μαγδαληνή στο 9.

                                    12   Χριστός

      Μαγδαληνή   9                  3    Ιωάννης

                                      6   Παναγία

Στην κατακόρυφη, δηλαδή, διάσταση της ένωσης των άνω με τα κάτω είναι ο Χριστός και η Παναγία, ενώ στην οριζόντια, ο Ιωάννης και η Μαγδαληνή. Καθώς κάνουμε το σημείο του Σταυρού, ο Ιωάννης και η Μαγδαληνή είναι τα φτερά μας!

Το 12 αντιστοιχεί στο μέτωπο, το 6 στο ηλιακό πλέγμα, και το 3 και το 9 στους ώμους. Με το σημείο του Σταυρού η κεφαλή ενώνεται με το κατώτερο μέρος του σώματος μέσω του ηλιακού πλέγματος, το οποίο θεωρείται ο δεύτερος εγκέφαλος.

Η οριζόντια διάσταση του σταυρού (Ιωάννης-Μαγδαληνή) είναι η διάσταση του Υιού του Ανθρώπου, καθώς η κατακόρυφη  Χριστός-Παναγία είναι του Υιού του Θεού. Αυτά τα τέσσερα όντα, ο Χριστός, η Παναγία, ο Ιωάννης και η Μαγδαληνή συνθέτουν το πλήρες Χριστικό ΟΝ, το Χριστικό ΟΝ στην ολότητά του, τον μυστικό αρχάγγελο Μέτατρον, ο οποίος προτυπώθηκε και ως Μελχισεδέκ, ως Βασιλεύς της δικαιοσύνης.

Να εντάξουμε την ζωή μας από σήμερα και μέχρι την Ανάσταση στην θεϊκή της τροχιά. Θα μπορούσαμε να αντιστοιχήσουμε τις 12 ώρες με τα Χαίρε, τους Χαιρετισμούς προς την Παναγία! Να διαλέξουμε 12 Χαίρε και να τα αντιστοιχήσει όπως θέλει ο καθένας, απευθύνοντάς τα στην Παναγία καθημερινά, είτε κατά την πρωινή  είτε κατά την βραδινή μας προσευχή, είτε κάθε ώρα, είτε όποτε το θυμάτε!

Να ενταχθούμε σ’ αυτό το δοξαστικό πνεύμα των Χαιρετισμών προς την Παναγία, η οποία μεσιτεύει υπέρ ημών στον Υιό της. Από σήμερα και μέχρι την Ανάσταση ας της απευθύνουμε καθημερινά τα Χαίρε όσο πιο συνειδητά μπορούμε. Για να μας τα ανταποδώσει σε χάρη, ευλογία και κάθαρση της ζωής μας.

Στον σταυρό του αγγελικού ρολογιού εμφαίνεται επίσης και η παρουσία των τεσσάρων αρχαγγέλων:

                        12   Ραφαήλ

Μιχαήλ   9                  3    Γαβριήλ

                         6   Ουριήλ

Οι τέσσερις αυτοί αρχάγγελοι αντιστοιχούν και στο σημείο του σταυρού που διαγράφεται πάνω στο σώμα μας με ενωμένα τα τρία δάκτυλα. Τα τρία δάκτυλα συμβολίζουν την Αγία Τριάδα.

Κάθε φορά, δηλαδή, που κάνουμε τον σταυρό μας, στην πραγματικότητα επικαλούμαστε τα πνευματικά όντα που άρχουν στα αντίστοιχα σημεία του Όλου Πράγματος τα οποία ευλογούν την ζωή μας διευρύνοντάς την προς το πνευματικό της ανάλογο.

Όσο η νοημοσύνη του ανθρώπου πατά στην Γη, δεν έχει καμία πνευματική προοπτική. Όλοι έχουμε μελετήσει πράγματα, έχουμε ακούσει πράγματα, έχουμε διδαχτεί, έχουμε διδάξει. Βρισκόμαστε όμως ακόμα σε ένα σημείο όπου ο Χριστός δεν μας γνωρίζει! Γνωρίζει όμως αυτόν που μας οδηγεί! Αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσουμε σε βάθος. Είμαστε ακόμα στον χώρο των ιδεών και όχι στον χώρο του θαύματος!

Ο αρχάγγελος Ραφαήλ ζωοποιεί εκείνον που πιστεύει σ’ αυτόν, και απευθύνεται σ’ αυτόν. Δεν μπορεί να δράσει σ’ εκείνον που δεν πιστεύει σ’ αυτόν και δεν τον ομολογεί. Και όταν λέμε «Ραφαήλ», μιλάμε για την όψη του Θεού η οποία φανερώνεται με ιδιαίτερο τρόπο στις μέρες μας. Και μάλιστα μας έχει πει και την ταυτότητά του: είναι «Ο Θεός ο αποκαλυπτόμενος στον νου!» Ο Θεός αυτός δεν αποκαλύπτεται μέσα από ιδέες! Αποκαλύπτεται ως Λάμψη! Αυτή η Λάμψη είναι το ίδιο το Θαύμα!

Όταν λέμε Λάμψη εννοούμε την -πέρα από τον νου, πέρα από την λογική, πέρα από οτιδήποτε γνωρίζει ή πιστεύει ο άνθρωπος- άμεση αγιοπνευματική δράση εντός, η οποία εντάσσει τον άνθρωπο σε ένα άλλο τοπίο: το τοπίο του Θεού. Παρόλα όσα έχουμε πει και διδαχθεί και γνωρίζουμε, εντούτοις το σημείο που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή εξακολουθεί να είναι το σημείο της θνητότητάς μας.

Η Σαρακοστή που προηγείται της Ανάστασης είναι μια μεγάλη πνευματική ευκαιρία -ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στο μέσον της- για να αναλογιστούμε πως η Ανάσταση δεν είναι ένα γεγονός «εις μνήμην», εις μνήμην της ανάστασης του Χριστού, αλλά ανοικτή Πύλη για την δική μας υπαρξιακή ανάσταση. Την σύνδεσή μας δηλαδή με την Χριστότητά μας, την σύνδεση με το αόρατο μέρος της ζωής, το οποίο καλούμαστε να ζήσουμε, να συνδεθούμε μαζί του, και να το ομολογήσουμε.

Διαφορετικά, ο χρόνος της ζωής μας -όσο ενδιαφέρων και αξιόλογος κι αν είναι, καθενός κατά τα χαρίσματά του και αναλόγως των συνθηκών όπου τον έχει βάλει ο Θεός- δεν θα έχει καμία αξία αν δεν καταφέρουμε ΖΩΝΤΑΣ να αναστηθούμε!

Ο Χριστός άνοιξε την οδό της Ανάστασης! Την δυνατότητα δηλαδή να συνδεθεί ο άνθρωπος άμεσα με την θειότητά του, και να καταστεί αθάνατος και άφθαρτος: αυτό που απώλεσε με την εξορία του από τον παράδεισο. Αυτή η ανάκτηση της αθανασίας, η Πύλη της Ανάστασης η φετινή, είναι δυναμοδοτημένη με ιδιαίτερο τρόπο από τον αρχάγγελο Ραφαήλ -καθώς είμαστε μες στο ρολόι του χρόνου από μια άποψη πολύ πίσω, αλλά από μια άλλη ακριβώς μπροστά στην Πύλη αυτή.

Αυτό το δώρο του αγγελικού ρολογιού μας δόθηκε πέντε χρόνια πριν, το 2008, και κανείς δεν συνέχισε να το δουλεύει μέσα του, όχι σαν κάποια τεχνική, αλλά ενσωματώνοντάς το στην ζωή του, στην ίδια του την ύπαρξη, αφού ο ίδιος είναι αυτό το ρολόι, το φοράει πάνω του, ο ίδιος είναι ο Σταυρός, ο ίδιος είναι τα όντα που επικαλείται, ο ίδιος είναι μέσα σ’ αυτόν το ιερό κύκλο που τον προστατεύει και μέσα στον οποίο μπορεί να είναι ασφαλής.

Ενώ, λοιπόν, αναμφίβολα όλοι αναζητούν και προσπαθούν για το καλό και για το θέλημα του Θεού, εντούτοις αυτό που ο αρχάγγελος θα έβλεπε σε εμάς, είναι πλάσματα αγέννητα από πνευματική άποψη! Από την άλλη, καθώς χρόνος δεν υπάρχει αφού ο χρόνος του Θεού είναι πάντοτε το ΤΩΡΑ, ο Χριστός έρχεται ως κλέπτης, όπως ο ίδιος είπε!

Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να εισβάλει μέσα μας και να τα κάνει όλα νέα! Έχουμε πάντοτε αυτή την ζώσα ελπίδα ότι μπορούμε να συνδεθούμε με την Χριστότητά μας. Αυτό εξάλλου είναι το ζητούμενο της ζωής μας και ο λόγος της ενσάρκωσής μας στην Γη. Αν όλα τα κάνουμε και αυτό δεν το κάνουμε, δεν θα έχουμε εκπληρώσει τον λόγο για τον οποίο γεννηθήκαμε! Και η ζωή θα μας αφαιρεθεί.

Το μήνυμα είναι να περάσουμε από τον κόσμο των ιδεών και της λογικής στον κόσμο του θαύματος! Ενός θαύματος που όμως δεν θα το κάνει κάποιος άλλος! Θα το κάνουμε εμείς! Ο νους και το θαύμα ακόμα το ζητά από κάποιον άλλον, όπου κι αν το απευθύνει, όπως και αν τον ονομάζει.

Αν ο Θεός μας επιτρέπει να ζούμε αυτό το θαύμα δι’ αυτών των όντων, είναι για να μπορέσουμε να δούμε πως το θαύμα είναι μέσα στην φυσική λειτουργία του όντος! Και  μας καλεί να το πράξουμε εμείς οι ίδιοι!

Το μεγαλύτερο θαύμα που μπορούμε να πράξουμε, και ας ξεκινήσουμε από αυτό, είναι να τιμήσουμε την ζωή και τον δημιουργό μας μέσα από την χαρά! Η χαρά όπως είδαμε αντιστοιχεί στον αριθμό 3, τον αριθμό του Πνεύματος, το Χριστικό αριθμό.

Ο Ραφαήλ συνεχώς εντοπίζει το νόημα της ζωής μας σ’ αυτή την Γη στην χαρά! Στο να μπορούμε να ζούμε αδιάλειπτα την χαρά ως κίνηση ψυχής δοξαστική και ευχαριστιακή προς τον δημιουργό μας.

Όταν λέμε χαρά, δεν εννοούμε μόνο τα ευάρεστα που μπορεί να ζήσει η ανθρώπινη προσωπικότητα, τα οποία είναι πρόσκαιρα και ανατρεπόμενα, αλλά εκείνη την βαθύτερη σύνδεση με την ψυχή μας που είναι ταυτόσημη με το θαύμα!

Στην χαρά αυτή μας προσκαλεί ο Ραφαήλ, και αυτήν εγκατέστησε ο Χριστός στην Γη! Γιατί η παρουσία του, παρόλο που οι άνθρωποι τον πόνεσαν και τον σταύρωσαν ήταν η παρουσία ενός όντος που έφερε στον κόσμο την χαρά και την χάρη!

Ο Χριστός ήρθε στην Γη για να σταματήσει τον πόνο και τον θάνατο! Αυτά τα οποία οι άνθρωποι του πρόσφεραν σε αντάλλαγμα! Εκείνος έφερε την χαρά, το έλεος και την χάρη. Και μέσα σ’ αυτά μας καλεί να ανορθώσουμε την ζωή μας και να την αγγίξουμε στα θεϊκά της όρια!

Ας απευθύνουμε τα Χαίρε προς την Παναγία και ας την τιμούμε κάθε μέρα μέχρι την Ανάσταση. Να επικαλούμαστε αυτό το ον της άπειρης αγάπης που δέχτηκε με τόση απλότητα να στεγάσει τον ίδιο τον θείο Λόγο και να ζήσει ως άνθρωπος το δράμα τού να τον δει σταυρωμένο…

Είναι τεράστια τα γεγονότα αυτά που έλαβαν χώρα στην Γη και σηματοδότησαν την πνευματική ιστορία του κόσμου. Τις ημέρες που απέμειναν ως την Ανάσταση ας μην τις περάσουμε χωρίς να σκύψουμε στο βάθος που τους αναλογεί και τους αξίζει…

Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής γίνονται Προηγιασμένες Λειτουργίες καθημερινά. Ας πάμε στην Εκκλησία αυτές τις ημέρες με συναίσθηση πως είναι ένα δώρο, μέσα από τα πολλά που μας έχει δώσει ο Θεός, οι Λειτουργίες αυτές. Οι Λειτουργίες εξάλλου των Προηγιασμένων Δώρων είναι υψηλότατες και αξίζει τουλάχιστον μια φορά όλοι να κοινωνήσουμε. Απευθύνονται στο φως! Υπάρχει μια συγκλονιστική επίκληση στο «φώτισμα»! Είναι ένα μεγάλο δώρο.

Ας ευχηθούμε αυτή την Ανάσταση να είμαστε όλοι παρόντες! Να διέλθουμε την Πύλη αυτή. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες του εαυτού, παρ’ όλες τις αντιστάσεις του νου, παρόλη την αδυναμία της ανθρώπινης προσωπικότητας και το πόσο διαρκώς ηττώμεθα από την καθημερινή δυσκολία, υπάρχει αυτό το οποίο ο Χριστός μας υποσχέθηκε: η δική του παρουσία στην Γη μέσα στα ανθρώ-πινα δρώμενα.

Δεν είμαστε μόνοι, δεν είμαστε αβοήθητοι, δεν είναι η ζωή μας χωρίς υπερασπιστή. «Τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ». Εκείνος εξάλλου είπε πως θα είναι πάντοτε μαζί μας έως συντελείας του κόσμου! Εκείνος είπε ότι όπου δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομά του είναι κι αυτός ανάμεσα τους.

Ας τον επικαλεστούμε ισχυρά και υπέρ της ανθρωπότητας και υπέρ ημών. Για όλους εκ των παρόντων όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μεγάλες ή μικρές. Ας επικαλεστούμε τον Χριστό και την χάρη του αρχάγγελου Ραφαήλ να ζωοποιήσει την ζωή μας, να μας ελευθερώσει, και να μας αποκαταστήσει πνευματικά στην Χριστότητά μας, στο σημείο δηλαδή της Ζωής: νυν και αεί!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: