ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

22 Ιαν 2014

Δικαιοσύνην μάθετε οι κατοικούντες επί την γην
Μέρος 2ο
Δικαστηρίου συνέχεια

Η δυσκολία να αποδείξεις το αυταπόδεικτο
Μεγάλο σχολείο η παρακολούθηση μιας δίκης! Το μέγιστο μάθημα; Δεν φτάνει η αλήθεια, δεν φτάνει το δίκιο όσο εξώφθαλμο ή αυταπόδεικτο κι αν είναι! Πρέπει να το αποδείξεις! Ήπια, πολιτισμένα, έξυπνα, και κυρίως μέσα στους όρους του παιγνιδιού! Χρησιμοποιώντας την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο, κάθε ψήγμα αλήθειας από τα πραγματικά γεγονότα! Η «άλλη» πλευρά, αυτή του ψεύδους, είναι πάντοτε πιο θορυβώδης αλλά και  «διαβασμένη» προσπαθώντας να εντυπωσιάσει. Χρησιμοποιεί κάθε είδους σοφιστεία για να αντιστρέψει την αλήθεια, να δημιουργήσει αμφιβολία και σύγχυση, ακόμα και για τα πλέον προφανή! Το δικαστήριο σού διδάσκει να μην υποτιμάς το ψεύδος! Να έχεις ευελιξία, άπειρη υπομονή, αυτοέλεγχο, ευφυΐα! Να κινείσαι με μεθοδικότητα, ακρίβεια και εύστοχο, συγκροτημένο λόγο! Στον πλανήτη Γη χρειάζεται να αποδείξεις την αλήθεια! Οι θεσμοί μιας πολιτείας αντικατοπτρίζουν τον αντίστοιχο πολιτισμό της κοινωνίας ορίζοντας κάποια minima: όπως το δικαίωμα του κατηγορούμενου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το να μην αυτοδικείς, να ανέχεσαι την αντίθετη γνώμη, να ακούς τον αντίδικο και να τον αντιμετωπίζεις με στοιχεία κ.λπ.! Τοιουτοτρόπως και το «κακό» διδάσκεται τα αγαθά του πολιτισμού! Τι πρωτογονισμός, σκεφτόμουν, να χρειάζεται να αποδείξεις την αλήθεια! Φιλοφοφικώς μιλώντας ο πλανήτης Γη κατοικείται κατά πλειοψηφία από όντα που δεν γνωρίζουν! Γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζουν την αλήθεια! Και όταν την αναγνωρίζουν την μάχονται! Αυτά.
*
Δικαιοσύνην μάθετε οι κατοικούντες επί την γην
Μέρος 3ο
Δικαστηρίου συνέχεια

Όταν οι αντιρατσιστές μετέρχονται την ίδια κτηνωδία της βίας με τους ρατσιστές
Είδαμε κάποιους από τους «καλούς» της ιστορίας -εκ του ακροατηρίου-, αντιρατσιστές και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!), να βρίζουν, να φτύνουν, να χτυπούν, να προπηλακίζουν τους κατηγορουμένους, αναιρώντας οι ίδιοι το δικαστήριο και τον όποιο πολιτισμό αυτό εκφράζει! Μάτια γεμάτα μίσος, να βρίζουν χυδαία την μάνα και τον πατέρα ενός εκ των κατηγορουμένων! Δυο ανίσχυρους, τραγικούς ανθρώπους… Από την άλλη ο δολοφόνος να αγανακτεί με οργή για την βίαιη επίθεση εναντίον του! Ξεχνώντας την δική του βία! Τροχός του κάρμα: ρόδα που γυρίζει… Ό,τι δίνεις λαμβάνεις! Όσο για την βία των «αντιρατσιστών» απλώς έδειξε την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος! Δεν είναι οι ιδέες που κάνουν την διαφορά αλλά ο άνθρωπος που τις πρεσβεύει!
Τελευταίο σχόλιο:
οι αστυνομικοί -πληθώρα- ανίκανοι να προστατεύσουν τους κατηγορούμενους! Όσο για τα μέτρα ασφαλείας ανύπαρκτα! Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου κρατώντας πάνω του οτιδήποτε, χωρίς κανένα έλεγχο!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: