ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Ιαν 2014

Δικαιοσύνην μάθετε οι κατοικούντες επί την γην...

Ιανουάριος 2014
Βρέθηκα να παρακολουθώ δίκη (μεγάλου κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος) για συμπαράσταση στον Αγαπημένο που είχε κληθεί ως ένορκος... Οι κατηγορούμενοι εξόφθαλμα ένοχοι, οι δικηγόροι τους αηδιαστικά ψεύτες, οι μάρτυρες δασκαλεμένοι, οι δικαστές να κρατούν χαμηλό προφίλ στην προκλητική στάση της υπεράσπισης για το κίνητρο του φόνου -για τους δικούς τους λόγους-, η πολιτική αγωγή να δίνει πολιτισμένα ("επαγγελματικά") την μάχη της αξιοπρέπειας και της αλήθειας... Ειρήσθω εν παρόδω ότι υπεράσπιση και κατήγοροι λίγο πριν την έναρξη της δίκης πίναν μαζί καφέ και χαριεντιζόντουσαν! Κάποιοι από το ακροατήριο κλώτσησαν βρίζοντας τους δολοφόνους και μούτζωσαν την μάνα ενός εξ αυτών που ήταν εκεί... Τραγική η μάνα και του φονιά και του σκοτωμένου! Η μάνα του σκοτωμένου να ζητά τιμωρία χωρίς επιείκεια και συγχώρηση... Η μάνα και ο πατέρας (του ενός εκ των κατηγορούμενων) αξιοπρεπείς, πονεμένοι, συνταρακτικά ανθρώπινοι, με την αιδώ των αθώων... Ηθικά, σε υψηλότερο σημείο από την μάνα του σκοτωμένου που ζητούσε οφθαλμό αντί οφθαλμού! Οι δολοφόνοι -κατά δική τους ομολογία-, παγεροί και αδιαπέραστοι, "αλλού"... Νέοι άνθρωποι καμένοι από την άγνοια και το μίσος... Από την υπεράσπιση να ακούγονται προκλητικά ψεύδη που υποτιμούν την νοημοσύνη του ανθρώπου, αλλά και την πολιτεία... Παιγνίδι σοφιστείας!

Ήμουν παρούσα σε έναν ύψιστο θεσμό του πολιτισμού της γης, που είναι το δικαστήριο μιας δημοκρατικής χώρας... Μακρινό όνειρο για την πλειοψηφία των κρατών της γης! Που επικρατεί αυτοδικία ή ανεξέλεγκτη κρατική ή θρησκευτική βία!

Σκεφτόμουν εντούτοις πόσο μακριά είμαστε από την δικαιοσύνη που έφερε στην Γη ο Χριστός! Τι να "ψηφίσει" μια συνείδηση του Φωτός; Ποια τιμωρία και ποια δικαίωση μπορεί να θεραπεύσει την αόρατη πληγή της κοινωνίας και των ανθρώπων; Εκτός από καταστολή και τιμωρία τι άλλη πρόταση έχει ο πολιτισμός της γης; Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ανόρθωση των ψυχών, αληθινός σωφρονισμός στις φυλακές οι οποίες είναι σχολεία μίσους... Η κοινωνία τιμωρεί αυτό που η ίδια παράγει! Τι να ψηφίσει μια συνείδηση που δεν εμπεριέχει τιμωρία ούτε εκδίκηση! Που παρίσταται σε ένα δράμα γνωρίζοντας το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ από το θέατρο της γης... Που ευλογεί εξίσου όλα τα πλάσματα...

Εμείς θέλουμε όλες οι συνειδήσεις να έρθουν στο φως! Δεν ζητούμε την τιμωρία του ανθρώπου! Κοίταζα το βλέμμα του καθώς καθόταν μαζί με τους δικαστές... Ένα συνταρακτικό βλέμμα που διαπερνούσε θεϊκά το κάθε ένα από τα άτομα που έδινε την παράστασή του εκεί... Ανοίγοντας καρμικές διαδρομές λύτρωσης σε όλους: εδώ, εκεί, αλλού, τώρα, κάποτε! Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: