ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

10 Φεβ 2014

Παραλλαγές σε ένα θέμα

Ό,τι και να πούμε, στην πραγματικότητα για ένα και μοναδικό πράγμα μιλάμε: για την πρόκληση του απολύτου! Και την ανταπόκρισή μας σ’ αυτήν! Η ψυχή δεν βρίσκει ανάπαυση σε τίποτα λιγότερο! Δεν της αξίζει τίποτα λιγότερο!  Ο άνθρωπος θα είναι εσαεί μπροστά στην απόλυτη πρόκληση και πρόσκληση του Ζώντος Θεού! Έως ότου απαντήσει! «Άφησε τα όλα και ακολούθησε με!» μας είπε. «Μην μεριμνάς εσύ για το αύριο! Θα σε φροντίσει ο Θεός! Δες τα πετεινά του ουρανού, δες τα κρίνα του αγρού…»  

Αλλά ο άνθρωπος συνεχίζει να προσεγγίζει τον Θεό και τον θεϊκό του εαυτό με τους όρους της πτωτικής του εμπειρίας! Ο άνθρωπος  αναζητά τον Θεό μετά πάθους όσο πιο μακριά γίνεται! Εκείνος, εντούτοις, είναι μπρος στην πόρτα του εαυτού! «Στέκομαι μπροστά στην πόρτα σου! Άνοιξε μου να μπω να δειπνήσω μαζί σου!» Περιμένει να του ανοίξουμε! 

Παγιδευμένος ο πτωτικός άνθρωπος στον φόβο αλλά και την ηδονή που του προσκομίζουν οι αισθήσεις του, δεν αντιλαμβάνεται ότι η πρόσκληση στην Ζώσα Ζωή σημαίνει  ευτυχία και ιλαρότητα της ύπαρξής του! Νέα κατάσταση πραγμάτων! Φωταγώγηση! Που μεταφράζεται σε ανύψωση των δονήσεων του, ανύψωση των δονήσεων της ίδιας της ύλης,  διαμόρφωση αείζωου «οχήματος» ύπαρξης! Μιλάμε για είσδυση σε ανώτερες διαστάσεις! Εμφάνιση λεπτότερων ιδιοτήτων ζωής! 

Η Αειζωία είναι η απάντηση του Θεού στην αυτοτιμωρία της εξόδου από τον παράδεισο της φυσικής ενότητας με το Όλο πράγμα! Νίκη πάνω στον θάνατο! Βάζουμε τα θεμέλια ενός νέου πνευματικού πολιτισμού! 

Το ιερό πείραμα της φιλίας που ζούμε έτσι όπως εξελίσσεται και θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέσα στον χρόνο, είναι η μαγιά για μια καινούργια μορφή συμβίωσης των ανθρώπων πέρα από τα κλειστά διαχωριστικά σχήματα των εγώ, με αποκορύφωμα την ψευδαίσθηση του «έρωτα» των «δύο» (εγώ!) που στην συνέχεια γίνεται ματαίωση και απογοήτευση, ή ανικανοποίητο που μετατρέπεται σε μίσος! 

Ο Χριστός μας καλεί σε γάμο μαζί του! Για τον μόνο γάμο! Εκείνος είναι ο Νυμφίος της ψυχής! Από το σημείο αυτό και μετά, μιλάμε για την ομορφιά και την χαρά της ανταλλαγής και της ενεργειακής αλληλοδιαπερατότητας ελεύθερων όντων σε μία πληρότητα και ευλογία που δεν διανοείται ο πτωτικός άνθρωπος! Και όχι για την δουλεία της ανάγκης, των εθισμών και των προσκολλήσεων! 

Η Φωταγώγηση του ανθρώπου είναι παρόλα αυτά ζήτημα χάρης! Δεν μπορεί ο άνθρωπος να την εκβιάσει! Μόνον ο κατασκευαστής μας μπορεί να στρέψει τον Ιορδάνη εις τα οπίσω -να ανυψώσει δηλαδή την δύναμη του κουνταλίνι! Μπορεί όμως ο άνθρωπος να το υπογράψει! Μέχρι τότε η αγάπη είναι η μόνη απάντηση: αναίρεση της κλοπής που ο άνθρωπος διαπράττει: κλοπή από τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς αφαιρεί και εξανεμίζει μέσω της σεξουαλικής πράξης το ίδιο του το ενεργειακό δυναμικό που του έχει δοθεί για να ζήσει! Μόνο αν αγαπάς δεν τιμωρείσαι! 

Η αγάπη είναι η Χριστική συνειδητότητα! Γι’ αυτό και ο Χριστός αυτή την ιερή λέξη διάλεξε να μας παραδώσει! Η αγάπη καταργεί τον διαχωρισμό! Η αγάπη είναι το ίδιο το Μυστήριο της ενότητας που η Ορθοδοξία συμπυκνώνει στο Κοινό Ποτήριο! Η αγάπη καταργεί την έννοια του εχθρού, του ξένου, αλλά και του εκμεταλλεύσιμου «άλλου», αφού ο άλλος είναι κυριολεκτικά ο εαυτός μας! Θύμα των συλλογικών ψευδαισθητικών στερεοτύπων κλείνει ο άνθρωπος τα μάτια σε μία ριζοσπαστικά διαφορετική οπτική από αυτή του Μάτριξ! 

Πόσο πρόθυμοι είμαστε, αλήθεια, να δούμε του άλλους ως εαυτό; Πόσο πρόθυμοι είμαστε να δούμε τον εαυτό μας ως απειροδύναμο, αείζωο αγαποόν; Είμαστε η αιχμή του δόρατος για μία τεράστια αλλαγή! Πόσοι από μας θα τολμήσουν να την υπογράψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: