ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Μαΐ 2014

Ό,τι σκέφτεσαι γίνεσαι! Ό,τι αισθάνεσαι έλκεις! Ό,τι φαντάζεσαι δημιουργείς!

Αλίμονο! Το μέλλον δεν έρχεται ποτέ, γύρω μας πάντα έχουμε το παρόν!
Είμαστε ελεύθεροι! Αλλά το σύμπαν ολόκληρο είναι νομοτελειακό! 

Και τι άλλο να κάνεις από το να ελευθερωθείς! Μόνο ο νους σου σε διδάσκει ότι δεν είσαι ελεύθερος! 

Επειδή οι άνθρωποι δεν μας αγαπούν όπως θέλουμε, αρνιόμαστε να δούμε την απόλυτη τέλεια αγάπη του Θεού! 

Όποιος έχει αγαπηθεί τόσο ώστε να αγαπά τον εαυτό του είναι ήδη έτοιμος για τα μεγάλα! 

Εμείς να διαλέγουμε τους εχθρούς μας και όχι αντίστροφα! 
Πάολο Κοέλο 

Αν δεν φοβηθείς τον εαυτό σου δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς! 
Το εγώ δεν αντέχει την "απραξία''! Στην πολυπραγμοσύνη του ξορκίζει τον φόβο του θανάτου! Όταν δεν υπάρχει ο φόβος αυτός, ζεις ευδαιμονικά κάτω από όλες τις συνθήκες! 

"Μην κάνεις τίποτα" σημαίνει πως εμπεριέχεσαι στην Πληρότητα που κάνει τα πάντα!

Πρέπει να κάνεις τα πάντα πριν το να μην κάνεις τίποτα! 

Να μπορείς να κάνεις τα πάντα και να μην κάνεις τίποτα! Αν δεν είναι σοφία είναι βλακεία!

Όλα τα μέρη του Ταξιδιού είναι όμορφα αν το βλέμμα που τα κοιτάζει είναι όμορφο! 

Και η ευτυχία είναι ευθύνη! Η μεγαλύτερη!

Μέχρι την απροσπάθεια χρειάζεται προσπάθεια!

Η ανώτερη λειτουργία είναι εκείνη του Παρατηρητή! Όταν αυτό συμβαίνει αβίαστα, η πραγματικότητα τροφοδοτείται άμεσα από την θεϊκή κατάσταση!

Ο Παρατηρητής βλέπει μόνον αθώα παιδιά που μαθαίνουν στο μεγάλο σχολείο της Γης!

Ο Παρατηρητής ξαναγράφει την ιστορία στην καλύτερη της εκδοχή! Την εκπληρώνει!

Ο Παρατηρητής μέσα μας είναι ελεύθερος! Δεν πονά!

Ο Παρατηρητής διορθώνει με επίγνωση κατανόηση και απέραντη αγάπη αυτό που παρατηρεί!

Απέραντη ανθρωπιά η άλλη όψη του Μυστηρίου της Εκκλησίας!
Αυτός που έχει δίνει σε εκείνον που δεν έχει, σε όλα τα επίπεδα! Αυτός είναι ο νόμος του Θεού! Παροχή όχι ως αφ' υψηλού φιλανθρωπία ή ως σχέση εξουσίας οποιασδήποτε μορφής αλλά ως θυσία!

Θυσία δεν είναι αυτοβασανισμός αλλά το να παρέχεις την ζωή σου για τον κόσμο!
*
Σοφία είναι να γνωρίζω ότι δεν είμαι τίποτα! Αγάπη είναι να γνωρίζω ότι είμαι τα πάντα! Ανάμεσα σ' αυτά τα δυο να κινείται η ζωή μου!
Είναι αλήθεια ότι ένας φωτισμένος Νους μπορεί να προτείνει ιδέες που ανοίγουν καινούριο πεδίο σκέψης! Ή να δείξει έναν δρόμο που να αποδειχθεί αξιόλογος, και με αυτόν τον τρόπο να μας απαλλάξει από πολύ χρόνο και κόπο! Όμως εκείνος που πρέπει πραγματικά να περπατήσει τον δρόμο είσαι εσύ!

Κάθε Ψυχή που ωριμάζει, συνειδητοποιεί ότι έχει μέσα της όλα όσα χρειάζεται! Μπορεί με χαρά καθώς ωριμάζει να δέχεται από τους άλλους γνώσεις, συμβουλές, προτάσεις! Όμως, η ίδια η Ψυχή, τελικά, είναι ο μοναδικός κριτής του τι χρειάζεται σε κάθε στάδιο της ωρίμανσής της! Και τελικά πρέπει να σταθεί και να εκτελέσει το δικό της έργο, να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις!

Όσα κι αν σου διδάξει ένας δάσκαλος ή μια Ψυχή που προηγείται από σένα στην κλίμακα της εξέλιξης, πάντοτε θα είναι ένας δάσκαλος έξω από σένα! Αν δεν εργαστείς εσύ ο ίδιος για την σωτηρία σου, δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να οδηγηθείς σε αυτήν, καμιά θεωρία, καμιά διδασκαλία δεν είναι αρκετή!

Κανένας που αναζητά την αλήθεια δεν μπορεί να αποτύχει!
Ελευθερώνω τον κόσμο από όλα όσα νόμιζα ότι ήταν!
Μαθήματα θαυμάτων

Φοβάσαι να γνωρίσεις το Θέλημα του Θεού επειδή πιστεύεις ότι δεν είναι το δικό σου! Αυτή η πεποίθηση είναι όλη σου η ασθένεια και όλος ο φόβος σου! Κάθε σύμπτωμα ασθένειας και φόβου ξεκινά από εδώ, επειδή αυτή είναι η πεποίθηση που σε κάνει να θέλεις να μην γνωρίζεις! Πιστεύοντάς την, κρύβεσαι στο σκοτάδι αρνούμενος ότι το φως είναι μέσα σου!
Μαθήματα Θαυμάτων

Όταν ο νους μπλοκάρει να θυμάσαι ότι ο Θεός είναι ΚΑΛΟΣ!

Η απόσταση ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο είναι ψευδής! Δεν υπάρχει!
Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος είναι ευτυχής και ήσυχος και ευλογημένος μόνον όταν ενωθούν τα κομμάτια του εαυτού του! Το κλειστό με το φανερό, το ορατό με το αόρατο. Επειδή είμαστε γεννήματα του Θεού, γεννήματα της Αγάπης, η απόσταση αυτή ουσιαστικά είναι ψευδής! Δεν υπάρχει! Υπάρχει φαινομενικά, επειδή ο νους την εφευρίσκει και την κάνει μέρος του!

Ούτε ο θάνατος υπάρχει!
Κι αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ψέμα! Αφού μόνον ο Θεός υπάρχει! Οτιδήποτε άλλο είναι μια θλιβερή παρένθεση που μόνο πονάει τον άνθρωπο, μέχρις ότου αποφασίσει να υπογράψει ότι δεν την θέλει πια!
Ο άνθρωπος δεν θέλει να αγγίξει την «μεταφυσική» πραγματικότητα! Είναι σαν ένα δωμάτιο του οποίου την πόρτα δεν θέλει να ανοίξει. Δεν παίρνει την ευθύνη να το ανοίξει! Γιατί δεν ξέρει τι θα του βγάλει! Ή γιατί νομίζει ότι δεν θα μπορεί μετά να χαρεί την ζωή! Είναι μια κοινή τοποθέτηση αυτή! Είναι εντυπωσιακό πώς στο τέλος το άνοιγμα αυτό γίνεται με τρόπο φυσικό!

Ό,τι προσέχεις μεγαλώνει!
Όπου στρέφεις την προσοχή σου στρέφεται η ενέργειά σου!

Το πρώτο που οφείλεις να συνειδητοποιήσεις, είναι ότι το σύμπαν που παρατηρείς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γνώση που συγκέντρωσες για αυτό…

Η δύναμη των Υιών του Θεού είναι παρούσα όλη την ώρα, διότι δημιουργήθηκαν ως δημιουργοί! Η επίδραση που έχουν ο ένας στον άλλο είναι δίχως όρια, και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την κοινή σωτηρία τους! Ο κάθε ένας πρέπει να μάθει να διδάσκει ότι όλες οι μορφές απόρριψης δεν έχουν νόημα! Ο διαχωρισμός είναι η ιδέα της απόρριψης! Όσο το διδάσκεις αυτό θα το πιστεύεις! Αυτός δεν είναι ο τρόπος που σκέφτεται ο Θεός, και εσύ πρέπει να σκέφτεσαι όπως Αυτός αν θέλεις να Τον γνωρίσεις ξανά!
Μαθήματα θαυμάτων
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: