ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

3 Ιαν 2015

Ο Θεός που είναι η ζωή όλων δεν νοείται να «ψηφίζει» υπέρ ενός!

Η λογική της πλειοψηφίας -η δημοκρατία- είναι το υψηλότερο επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού! Τόσο ατελές όμως μπροστά στον ουράνιο πολιτισμό όπου ισχύει η ομοφωνία, η ταύτιση: η αγάπη δηλαδή στην απόλυτη της μορφή!

Η ελευθερία και η αυτοδυναμία είναι δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο! Όταν όμως τα διεκδικεί ως εγώ -δηλαδή διαχωριστικά- ο άνθρωπος αποκόπτεται από το θείο θέλημα και τότε χάνουν το νόημα τους! Οτιδήποτε εκφεύγει από το μυστήριο της ενότητας είναι εκτός αλήθειας! Καταδικασμένο να αποτύχει!   
*
Η ευγνωμοσύνη σε προστατεύει!
Το φυσιολογικό και αυτονόητο είναι ο άνθρωπος να αγαπά τον ευεργέτη του! Να έχει αντανακλαστικά ευγνωμοσύνης, δηλαδή πηγαία αγάπη! Αλλά ακόμα και την ευγνωμοσύνη ο Θεός την φυτεύει στις ψυχές!

Επειδή οι ψυχές γνωρίζουν, πάντα ξέρει κανείς το σωστό, και μπορεί να διακρίνει την υψηλότερη πρόταση μεταξύ πολλών προτάσεων! Γιατί η αλήθεια, το ορθό, είναι αυταπόδεικτα! Δεν είναι υποκειμενικά, όπως νομίζει ο άνθρωπος!
*
Αν σε ενδιαφέρει η αλήθεια, το θείο θέλημα, βάλε στο πλάι το εγώ και μείνε με ό,τι απομένει!
Αν ο ένας άνθρωπος άκουγε πραγματικά τον άλλον, θα ένιωθε πίσω από τις λέξεις τα συναισθήματα αλλά και την πνευματική κατάσταση του ομιλούντα! Και θα έσπευδε να τον συνδράμει!

Ο Χριστός, το ύψιστο ον, ήταν υπηρέτης όλων! Ο Χριστός που ήταν η ίδια η αλήθεια δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του! 
*
Η συνεργασία με αμοιβαιότητα και ισοτιμία είναι η σφραγίδα των ανώτερων όντων! 
Η επιβολή είναι η πρόταση του εγώ, η αγάπη είναι η πρόταση της ψυχής! Η αγάπη εμπνέει, κινητοποιεί την ψυχή προς την αλήθεια, προς το ορθό, αλλά δεν τα επιβάλλει!

Όταν στην πρόταση του άλλου βάλεις την αγάπη σου, της προσδίδεις αξία ακόμα και όταν δεν έχει!
*
Δεν υπάρχει μαζί χωρίς αγάπη! Πιο σωστά η αγάπη δίνει εμφάνιση στο μαζί!
Η δύναμη βρίσκεται στο μαζί και όχι στην ιδιοφυία του ενός!

Ο πραγματικά ανώτερος δημιουργεί το ευλογημένο μαζί!

Κανείς δεν θα συμφωνήσει μαζί σου αν δεν σε αγαπά! Και κανείς δεν θα σε αγαπήσει αν η δική σου αγάπη δεν φτάσει μέσα στην καρδιά του!
*
Όταν τα πράγματα τίθενται «ιδεολογικά» έχει χαθεί η μάχη της αγάπης!
Στην πραγματικότητα τον άλλον δεν τον ενδιαφέρει καν η άποψη σου, αλλά το αν τον αγαπάς και τον αποδέχεσαι!  Ακούμε αυτούς με τους οποίους νιώθουμε ασφαλείς!

Πρέπει να θέλεις να ακούσεις για να ακούσεις! Αν πραγματικά ακούσεις, θα κατανοήσεις! Αν κατανοήσεις, θα συμπονέσεις! Αν συμπονέσεις, δεν θα εναντιωθείς αλλά θα αγκαλιάσεις τον άλλον!  
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: