ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

18 Αυγ 2015

Διαρκής γιορτή ο Θεός!

Ο Θεός δεν με έχει καταδικάσει. Ούτε κι εγώ καταδικάζω πια τον εαυτό μου!
Μαθήματα θαυμάτων
*
''Ο πάντων χωρισθείς και πάσιν συνηρμοσμένος... ''
Όσο πιο κοντά πας στους ανθρώπους τόσο απομακρύνεσαι! Μόνον ο αγαπημένος Τρίτος, ο Θεός, μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους! 

Χαρά το αποτύπωμα που πάντα αφήνει δώρο στο πέρασμα του ο Θεός! 
* 
"Ως εν Ουρανώ και επί της Γης!": η πιο συγκλονιστική επίκληση! 
Πέρα από την "στάση του παρατηρητή" είναι εκείνη όπου το παρατηρούμενο και ο παρατηρητής χάνονται! Απλώς  ε ί σ α ι!
 *
Γιατί δεν μπορώ να είμαι ήρεμος τώρα
Το Εγώ δεν γνωρίζει ότι η μοναδική σου ευκαιρία να είσαι ήρεμος είναι τώρα! Ή ίσως και να το γνωρίζει και να φοβάται ότι μπορεί να το ανακαλύψεις. Η ηρεμία, άλλωστε, είναι το τέλος του Εγώ!
*
Τελομεράση το "υπερένζυμο" που υπόσχεται υγεία και αιώνια νεότητα!
Το μεγαλύτερο επίτευγμα της επιστήμης του 20ου αιώνα δεν είναι η κατάκτηση του διαστήματος όπως θεωρείται από πολλούς, αλλά η αποκωδικοποιήση του ανθρώπινου γονιδιώματος! Μια τεράστια προσπάθεια του ανθρώπου να ρίξει φως στην θεία βούληση. Από τότε οι έρευνες και οι ανακαλύψεις συνεχίστηκαν με αλματώδη βήματα. Από τα πρώτα σπουδαία ευρήματα του του 21ου αιώνα στον τομέα της μοριακής βιολογίας είναι η "τελομεράση".
Είναι το "υπερένζυμο" που υπόσχεται υγεία και αιώνια νεότητα!

Υπάρχει ένα είδος βιολογικού ρολογιού σε κυτταρικό επίπεδο  που ελέγχει το χρόνο ζωής των κυττάρων. Αυτός ο χρόνος καθορίζεται από τον αριθμό των διαιρέσεων ο οποίος είναι καθορισμένος και βρίσκεται κωδικοποιημένος κάπου μέσα στο κύτταρο.

Τα τελομερή στα άκρα των χρωματοσωμάτων αποτελούνται απο μια επαναλαμβανόμενη αλυσίδα έξι βάσεων (TTAGG) που δεν φαίνονται να κωδικοποιούν κανένα γονίδιο . Καλύπτονται από πρωτεΐνες στις οποίες προσδένονται και άλλες πρωτεΐνες δημιουργώντας ένα "καπάκι" που εμποδίζει τα χρωματοσώματα να δεχτούν άλλες ακολουθίες βάσεων στα άκρα τους, ή να συνδεθούν μεταξύ τους, παρέχοντας έτσι σταθερότητα στο γενετικό υλικό αποτρέποντας την βαθμιαία απώλεια γενετικών πληροφοριών! 

Η τελομεράση είναι ένα ένζυμο με την ικανότητα όχι να αντιγράφει γενετική πληροφορία αλλά να  συμπληρώνει και πάλι σε μήκος το τελομερές. Εάν η τελομεράση διατίθεται σε ικανές ποσότητες στα σημεία του οργανισμού που γίνονται οι κυτταρικές διαιρέσεις  δίνεται στα τελομερή η δυνατότητα να αποκαθίστανται πλήρως σε μήκος, και το κύτταρο μπορεί να παραμένει έτσι βιολογικά ενεργό για πάντα.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αυξάνει τα επίπεδα της τελομεράσης και επιδρά ευεργετικά στον έλεγχο της γήρανσης!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: