ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Αυγ 2015

Άσε την ζωή να ρέει!

Τι ανησυχείς; Μέσα από σένα εργάζεται ο Θεός για το κάλλιστο!

Η πορεία δεν είναι σταθερά ανοδική και αδιάσπαστη! Το Ταξίδι είναι μεγάλο Έχει καθυστερήσεις, στάσεις, λάθη, πισογωρίσματα... Η αγνή εντούτοις πρόθεση το κάνει να είναι υπέρ μας κάθε στιγμή!
* 
Οι αρχές του Reiki:
Για σήμερα μόνο να μη θυμώσεις, να μην ανησυχείς, να είσαι ταπεινός, να είσαι έντιμος στην εργασία σου, να έχεις συμπόνια για τον εαυτό σου και τους άλλους!
* 
Να θυμάσαι: ο φόβος μπλοφάρει! 
Τίποτα αν δεν το φοβηθείς δεν μπορεί να σε βλάψε! 
Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάζουμε όλη την ενέργεια μας όχι στο πώς να πολεμήσουμε τα παλιά, αλλά στο να χτίσουμε καινούργια! Σωκράτης
*
ΠΙΣΤΗ Ή ΛΟΓΙΚΗ;
Πίστη και λογική δεν πηγαίνουν μαζί. Εκεί που υπάρχει πίστη, η λογική δεν χωράει. Εκεί που μπαίνει η λογική η πίστη εξατμίζεται.

Γιατί;
Γιατί η πίστη είναι μια μορφή προσωπικής δέσμευσης σε μια προσωπική επιλογή που ξεπερνάει το λογικό, το φυσιολογικό, το συνηθισμένο. Που υπερβαίνει το οικείο, το γνώριμο, το βολικό.

Η πίστη ΠΑΝΤΑ κάνει θαύματα! Το ίδιο όμως, κάνει και η "ετεροθαλής αδελφή" της, η αμφιβολία. Λες για παράδειγμα, αυτό το φαγητό δεν πρόκειται να μου αρέσει γιατί ένα από τα συστατικά του είναι το κόκκινο πιπέρι, ενώ παράλληλα, δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σου. Το δοκιμάζεις, και ... θαύμα! Δεν σου αρέσει.

Τα θαύματα όμως, της πίστης ξεκινούν πρώτα από το μυαλό αυτού που πιστεύει σ΄ αυτά. Γιατί ο νους είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε τι!!!

"Πίστη σημαίνει ότι έχω προκαταβολικά αποδεχτεί ότι αυτό για το οποίο αγωνίζομαι έχει ΗΔΗ πραγματοποιηθεί, ενώ όλα μου πηγαίνουν κόντρα και δεν έχω καν αρχίσει να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ".

Έχω άπειρα παραδείγματα και ιστορίες από την προσωπική μου ζωή να σας αφηγηθώ για την δύναμη των δυο μορφών πίστης: της πίστης ή της αμφιβολίας. Γιατί αμφιβολία δεν είναι παρά μια μορφή αντίστροφης πίστης!

Παρόλα αυτά, να θυμάστε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι κατασκευαστές της πίστης. Η πίστη γεννιέται και θεριεύει μέσα στο μυαλό μας και το μυαλό μας προκαθορίζει -με την ευφυία των επαναλαμβανόμενων νευρωνικών ομοειδών συνάψεων- αν οι πράξεις που θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν στο θαύμα ή την τραγωδία! 
*
Ο προορισμός όλων των σχέσεων είναι να γίνουν άγιες! 
Αν θέλεις να απομακρύνεις μια κατάσταση φέρε το αντίθετό της στο υποσυνείδητό σου!
*
Το σκοτάδι ηττάται με φως! 
Χρησιμοποίησε το κλειδί της θεουργίας για να ελευθερώνεσαι από όλες τις καταστάσεις: να στρέφεις απλά την σκέψη σου σε κάθε περίσταση στον Θεό!

*
Η αγιότητα της Ποίησης!
Ο Αύγουστος ελούζονταν
μες στην αστροφεγγιά
κι από τα γένια του έσταζαν
άστρα και γιασεμιά...
Οδ. Ελύτης 
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: