ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

24 Ιουν 2016

Ο Εγκέφαλος της Γης Εδράζει στον Ελλαδικό Χώρο!

Ο Εγκέφαλος της Γης Εδράζει στον Ελλαδικό Χώρο!
Για τις παγανιστικές φυλές της Δυτικής Ευρώπης όπως και για τους αρχαίους Έλληνες, η Γαία ήταν ένας ζωντανός οργανισμός! Ήταν η Υψηλή Μητέρα, η Δα-μήτηρ, αντίστοιχα! Η προστάτις και φύλακας κάθε μορφής ζωής! Ως ζωντανός οργανισμός, η Γαία τρέφεται και διατηρείται στην ζωή με ένα δίκτυο από υπόγειες αρτηρίες, ανάλογες με τις αρτηρίες και τις φλέβες του ανθρώπινου σώματος!

Στις αρτηρίες της αυτές που σήμερα ονομάζονται «τελλουρικά ρεύματα» ρέει ένα μίγμα ηλεκτρομαγνητικής και αιθερικής ενέργειας! Οι διασταυρώσεις τουλάχιστον δυο τέτοιων αρτηριών ή ενεργειακών τελλουρικών γραμμών, χαρακτηρίζονται στις αρχαίες παραδόσεις όλου του κόσμου ως τόποι δύναμης ή ιεροί χώροι ή άβατα ή ταμπού!

Είναι περιοχές όπου ο ίδιος ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη και η ενέργεια δεν συμπεριφέρονται με τον «φυσιολογικό» τρόπο που γνωρίζουμε! Συνήθως γίνονται αντιληπτές από το έντονο λευκό φως που υπάρχει στους τόπους αυτούς, ώστε να είναι δυνατόν να προκληθούν ακόμα και ελαφρά εγκαύματα! Ένα τυπικό τέτοιο παράδειγμα είναι η κορυφή του Λυκαίου όρους στην Αρκαδία που εθεωρείτο και τόπος γέννησης του Διός.

Άλλωστε το ίδιο το όνομα του όρους σημαίνει έντονο φως (παραγόμενο από την ριζα Λυκ, λατινικά Lux που σημαίνει φως).
Στην ελληνική αρχαιότητα, η Γαία ως έμβιο ον, θεωρείται καλυμμένη σε όλη της την επιφάνεια από ένα αιθερικό σχέδιο, κάθε σημείο του οποίου αντιστοιχούσε με ένα σημείο του ουρανού: ένα δίχτυ από ενεργειακές ροές που αντανακλά το κοσμικό δίκτυο του σύμπαντος, και δέχεται σε κάθε του σημείο την ευμενή ή δυσμενή ενέργεια άστρων και πλανητών, την οποία αποδίδει στην επιφάνεια της γης, δημιουργώντας περαιτέρω ενεργειακά πεδία αλλά και «συνειδητότητα».

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η επιφάνεια του πλανήτη μας πάλλεται ρυθμικά, σαν μια γιγαντιαία καρδιά και ανασηκώνεται περίπου δυο μέτρα, κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ την νύχτα συστέλλεται!

Για τους αρχαίους Έλληνες η Γαία όχι μόνον είναι ζωντανή, αλλά έχει και νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με το μαγνητικό της πεδίο, με κομβικά σημεία ενέργειας, παρόμοια με τα σημεία του βελονισμού που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα! Πρόκειται για ακόμα μια ένδειξη ότι κάθε μικρόκοσμος αντανακλά την εσωτερική μορφή και τα ενεργειακά γνωρίσματα του μακρόκοσμου!

Οι ευθείες γραμμές μεταφοράς ενέργειας, γνωστές σήμερα ως τελλουρικά ρεύματα, όταν είχαν σχέση με μια θετική για τον άνθρωπο δύναμη, συμβολίζονταν με το φίδι ή τον δράκο.
Να αντιληφθούμε ότι τα πάντα στον λεγόμενο υλικό κόσμο δεν είναι παρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλληλοσυγκρουόμενα ή συνδυαζόμενα μεταξύ ορισμένων μηκών κύματος τέτοιων  που να γίνονται αντιληπτά και να αναλύονται σε εικόνες, ήχους, μυρωδιές κ.λπ. Οι πέραν του επιστητού, για εμάς, κόσμοι είναι, ανάλογα και πάλι, ηλεκτρομαγνητικά πεδία άλλων μηκών κύματος (π.χ. υπόηχοι, υπέρηχοι, υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτινοβολίες κ.λπ.) μη αντιληπτών από τα ανθρώπινα αισθητήρια, αλλά υφιστάμενων και αποτελούντων τους άυλους και πνευματικούς κόσμους προς τα πάνω (θετικοί) ή προς τα κάτω (αρνητικοί-Κόλαση). Έτσι και η Γαία είναι ένας συνδυασμός συνιστωσών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων όπως όλα τα όντα. Ο συνδυασμός αυτός γεννά μια ολική συνισταμένη η οποία είναι αντιληπτή από εμάς.

Στον Αιγιακό χώρο της Μεσογείου οι ηλεκτρομαγνητικές συνιστώσες είναι τέτοιες που δημιουργούν τον θετικό,  θεϊκό εγκέφαλο της Γαίας. Έτσι εξηγείται το Ελληνικό Πνεύμα που μόνον εδώ γεννάται καθώς και οι θεοί της Ελλάδος που μόνον εδώ αναδημιουργούνται συνεχώς ως οντότητες!

από την «Η Ιερή Γεωγραφία της Ελλάδος»
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: