ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

24 Ιουλ 2016

8 τρόποι επανάκτησης της δύναμής σου

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε άνθρωπος, καθώς γεννιέται είναι ένα παντοδύναμο ον με άπειρες δυνατότητες. Είναι ένα (μερικώς) άγραφο χαρτί στο οποίο μπορεί να γραφτεί οτιδήποτε, να συμβεί οτιδήποτε και να γίνει οτιδήποτε.

Καθώς μεγαλώνει, η μικρή και η μεγάλη κοινωνία αρχίζει τις παρεμβάσεις πάνω σε αυτό το άγραφο χαρτί. Άπειροι τόνοι μελανιού χύνονται πάνω του για να το κάνουν έτσι όπως θέλουν. Βασική προϋπόθεση του ελέγχου, της αποδυνάμωσης και της μετατροπής ενός ανθρώπου κατά το δοκούν είναι ο κατακερματισμός της δύναμής του. Διότι, όσο αισθάνεσαι και είσαι δυνατός κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση μέσα σου. Καθώς όμως πείθεσαι ότι η δύναμή σου είναι περιορισμένη, ότι έχεις άγνοια και ότι οι άλλοι ξέρουν πολύ καλύτερα από εσένα για το πως πρέπει να οριστεί η ζωή σου, αρχίζεις να παραδίδεις τις δυνάμεις σου στους «ειδικούς».

Σιγά σιγά με το χρόνο όμως αυτή η παράδοση γίνεται εθιστική, διότι μαζί με την δύναμή σου παραδίδεις διαρκώς και την ευθύνη του εαυτού σου! Αυτό είναι ούτως η άλλως το υποτιθέμενο αντάλλαγμα που σου δίνει η κοινωνία για αυτή την συναλλαγή! «Δώσε μου τη δύναμή σου και εγώ θα σε απαλλάξω από την ευθύνη σου!» Έτσι, τώρα για όλα φταίνε οι άλλοι! Φταίει η θρησκεία για την μη πνευματική καλλιέργειά σου, φταίει η πολιτική για την κακή ποιότητα της ζωής σου, φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα για την κάκιστη ποιότητα εκπαίδευσης κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, ζεις διαρκώς παγιδευμένος στον φόβο και την ελπίδα.

Θυμήσου πως, όποτε δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη, τοποθετείς τον εαυτό σου σε μια θέση πόνου και συνεπώς μειώνεις την ικανότητά σου να αντιμετωπίσεις τον φόβο στην ζωή σου.

1) Το να αναλάβεις τις ευθύνες σου σημαίνει να μην κατηγορείς ποτέ κανέναν άλλον για ό,τι είσαι, ό,τι κάνεις, ό,τι έχεις κι ό,τι νιώθεις!

2) Το να αναλάβεις τις ευθύνες σου σημαίνει να μην κατηγορείς τον εαυτό σου! Το κάθε τι που σου απομακρύνει την δύναμη ή την χαρά σου σε μετατρέπει σε θύμα. Μην κάνεις λοιπόν τον εαυτό σου θύμα του εαυτού σου!

3) Το να αντιλαμβάνεσαι τις ευθύνες σου σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι πότε και πού ΔΕΝ αναλαμβάνεις ευθύνη, ώστε να μπορέσεις τελικά να την αναλάβεις. Μια πολύ σημαντική ένδειξη ότι δεν έχεις αναλάβει την ευθύνη σου, είναι ο θυμός και η πικρία.
«Κάντο κι ας Φοβάσαι!»

4) Το να αντιλαμβάνεσαι τις ευθύνες σου σημαίνει επίσης να συνειδητοποιείς πού ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ!

5) Η ανάληψη της ευθύνης πρέπει να συνοδεύεται και από την επιτυχή αντιμετώπιση του ανελέητου κριτή που έχεις μέσα σου ο οποίος σαμποτάρει τα πάντα, δημιουργεί καταστροφικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας και προσπαθεί σε κάθε βήμα να σου βάλει μια νοητική τρικλοποδιά!

6) Η ανάληψη της ευθύνης προϋποθέτει να αναγνωρίσεις τις «βολές» σου! Υπάρχουν τόσα πράγματα για τα οποία είσαι πιθανά δυσαρεστημένος. Γράψ’ τα όλα, ένα ένα και εξέτασε με απόλυτη ειλικρίνεια πόσα από αυτά τα ανέχεσαι καθαρά και μόνο λόγω της «βολής» που σου παρέχουν. Δώσε μια κλωτσιά στην βολή σου και ψάξε αυτό που σου αξίζει!

7) Το να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου σημαίνει να αποφασίζεις τι θέλεις από την ζωή και να το κάνεις! Βάλε τους στόχους σου και ξεκίνα την πορεία σου για να τους φτάσεις! Σκέψου σε τι είδους χώρο θα ήθελες να ζεις και δημιούργησε τον!

8) Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι όλα είναι στο χέρι σου! Όλα εξαρτώνται από εσένα! Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο! Όλα είναι επιλογή!  Καθώς θα αντιλαμβάνεσαι πως κάθε φορά, ό,τι κάνεις είναι επιλογή σου, σιγά σιγά οι επιλογές σου θα αλλάζουν και θα γίνονται ολοένα και καλύτερες.

Ανάκτησε την δύναμή σου και βοήθησε και άλλους να κάνουν το ίδιο και θα δούμε τον κόσμο μας να αλλάζει πολύ σύντομα!
Μωυσής

Δεν υπάρχουν σχόλια: