ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Αυγ 2016

Το σώμα σου ακούει τις σκέψεις σου!


Η φυσική μας παρουσία, η φυσική μας κατάσταση, το σώμα μας είναι έρμαιο! Ακούγεται βαρύ, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα! Το ευχάριστο σε αυτήν την πραγματικότητα είναι ότι είναι έρμαιο του ίδιου μας του εαυτού! Γιατί προσαρμόζεται και αποτελεί αντικείμενο και αποτέλεσμα όχι μόνο των πράξεων και των ενεργειών μας αλλά κυρίως των σκέψεων, των διαθέσεων, των αποφάσεων, ακόμα και της φαντασίας μας!

Ο νους γυμνάζει το σώμα
Ο πραγματικός ρόλος του εγκεφάλου στην μυϊκή ανάπτυξη έχει σοκάρει το επιστημονικό κατεστημένο! Η βιωματική εμπειρία και η φανταστική ενέργεια έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα στην συμπεριφορά και στον εγκέφαλο! Δηλαδή είτε κάνεις κάτι με την φαντασία σου είτε το κάνεις πραγματικά, το σώμα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο! Οι αντιλήψεις αλλάζουν το σώμα ακόμα και το σωματικό βάρος! Αν πιστεύετε ότι ασκείστε, το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί σαν να γυμνάζεται πραγματικά! Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο βαθειά είναι η επίδραση του νου στην φυσική μας κατάσταση!

Επιστροφή στην νιότη
Από την Η Dr Langer αναγνωρισμένη καθηγήτρια του Harvard: «Ενθαρρύνοντας το μυαλό των ηλικιωμένων να σκέφτεται σαν να ήταν νεότερο, το σώμα ακολουθεί και γίνεται και αυτό νεότερο».

Το ευχάριστο είναι ότι είναι στο χέρι μας και κυρίως στο μυαλό μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στις προτεραιότητες και στις επιθυμίες μας, η ψυχοσωματική διεργασία να έχει θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα. Πες το, πίστεψέ το και θα γίνει! Αν βγει από την ψυχή σου και το μυαλό σου το υποστηρίξει, το σώμα σου δεν έχει καμία άλλη επιλογή. Θα υπακούσει και θα το εφαρμόσει!

Αν πιστεύεις ότι είσαι γέρος, είσαι γέρος. Αν πιστεύεις ότι είσαι νέος, είσαι νέος! Αν πιστεύεις ότι έχεις δυνάμεις, μπορείς να κάνεις το αδύνατο! Αν πιστεύεις ότι δεν έχεις δυνάμεις, είναι αδύνατο να κάνεις οτιδήποτε! Σκέψου, αποφάσισε και πράξε! Το σώμα σου δεν ακούει κανέναν άλλον! Μόνον εσένα!
από Awaken gr

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: