ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

27 Νοε 2016

Η Όραση της Αθωότητας!

Αγίου Στυλιανού 
Το σώμα είναι το σημάδι της αδυναμίας, της τρωτότητας και της απώλειας δύναμης! Μπορεί να σε σώσει ένας τέτοιος σωτήρας; Θα παρέδιδες την θλίψη σου και την ανάγκη σου για βοήθεια σε αυτό που είναι ανήμπορο;

Αυτό που είναι αξιολύπητα μικρό είναι η τέλεια επιλογή να στραφείς για δύναμη; Η κρίση θα φαίνεται πως κάνει τον σωτήρα σου αδύναμο! Ωστόσο, εσύ είσαι που χρειάζεσαι την δύναμή του! Δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε γεγονός ή κατάσταση, ούτε επιπλοκή που η όραση δεν θα επιλύσει! Τα πάντα λυτρώνονται όταν τα βλέπεις με την όραση! Διότι αυτή δεν είναι η δική σου όραση, και φέρει μαζί της τους νόμους που είναι αγαπητοί σε Εκείνον στον Οποίον ανήκει η όραση!

Όλα όσα κοιτάς με την όραση πέφτουν απαλά στην θέση τους, σύμφωνα με τους νόμους που φέρνει η ήρεμη και βέβαιη όραση Εκείνου! Ο στόχος για όλα όσα κοιτάζει είναι πάντα βέβαιος! Διότι θα ενώνεται με τον σκοπό Του, όντας ορατός στην μη προσαρμοσμένη μορφή του και απόλυτα κατάλληλος να ανταπεξέλθει σε αυτόν! Η καταστροφικότητα μετατρέπεται σε καλοσύνη, και η αμαρτία μεταμορφώνεται σε ευλογία κάτω από το ευγενικό Του βλέμμα! Τι μπορούν να αντιληφθούν τα μάτια του σώματος, με την δύναμη να το διορθώσουν; Τα μάτια του προσαρμόζονται στην αμαρτία, ανίκανα να την παραβλέψουν σε κάθε της μορφή και την βλέπουν παντού στα πάντα! Δες μέσα από τα δικά του μάτια και τα πάντα θα στέκουν καταδικασμένα μπροστά σου! Όλα όσα μπορούσαν να σε σώσουν, ποτέ δεν θα τα δεις! Η άγια σχέση σου, η πηγή της σωτηρίας σου, θα στερείται νοήματος, και ο αγιότατος σκοπός της θα είναι δίχως τα μέσα για την επίτευξή του!

Η κρίση δεν είναι παρά ένα παιχνίδι, ένα καπρίτσιο, ένα μέσον δίχως νόημα για να παίζεις το άσκοπο παιχνίδι του θανάτου στην φαντασία σου! Αλλά η όραση διορθώνει όλα τα πράγματα, και τα φέρνει απαλά μέσα στην ευγενική κυριαρχία των νόμων του Ουρανού! Τι θα γινόταν αν αναγνώριζες ότι αυτός ο κόσμος είναι μια παραίσθηση; Τι θα γινόταν αν καταλάβαινες πραγματικά ότι τον επινόησες εσύ; Τι θα γινόταν αν συνειδητοποιούσες ότι εκείνοι που φαίνονται ότι τριγυρνούν μέσα σ’ αυτόν, αμαρτάνουν και πεθαίνουν, επιτίθενται και δολοφονούν και αυτοκαταστρέφονται, είναι εντελώς μη πραγματικοί; Θα μπορούσες να έχεις πίστη σε αυτά που βλέπεις, αν το δεχόσουν αυτό; Και θα το έβλεπες;

Οι παραισθήσεις εξαφανίζονται όταν αναγνωριστούν γι’ αυτό που είναι. Αυτή είναι η θεραπεία και η λύση! Μην τις πιστεύεις και φεύγουν! Και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ν’ αναγνωρίσεις ότι εσύ το έκανες αυτό! Μόλις δεχτείς αυτό το απλό γεγονός και πάρεις για σένα την δύναμη που τις έδωσες, τότε απελευθερώνεσαι από αυτές! Ένα πράγμα είναι βέβαιο• οι παραισθήσεις υπηρετούν έναν σκοπό, και όταν αυτός ο σκοπός δεν υπάρχει πια εξαφανίζονται! Επομένως, το ερώτημα ποτέ δεν είναι αν τις θέλεις, αλλά αν θέλεις τον σκοπό τον οποίο υπηρετούν! Αυτός ο κόσμος φαίνεται σαν να έχει πολλούς σκοπούς, ο κάθε ένας διαφορετικός και με διαφορετικές αξίες! Και όμως είναι όλοι το ίδιο! Και πάλι δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις• μόνο μια φαινομενική ιεραρχία αξιών!

Μόνο δύο σκοποί είναι δυνατοί! Ο ένας είναι η αμαρτία, και ο άλλος η αγιότητα! Τίποτα δεν υπάρχει ενδιάμεσα, και αυτός που θα επιλέξεις καθορίζει αυτό που βλέπεις! Διότι αυτό που βλέπεις είναι απλά το πώς επιλέγεις να εκπληρώσεις τον στόχο σου! Οι παραισθήσεις υπηρετούν για να εκπληρώνουν τον στόχο της τρέλας! Είναι τα μέσα με τα οποία ο έξω κόσμος, που προβάλλεται από τα μέσα, προσαρμόζεται στην αμαρτία και φαίνεται πως αποδεικνύει την πραγματικότητά της! Ακόμα, είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν υπάρχει έξω! Και όμως, πάνω στο τίποτα γίνονται όλες οι προβολές! Διότι είναι η προβολή που δίνει στο «τίποτα» όλη την σημασία που έχει!

Αυτό που δεν έχει νόημα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό! Και το νόημα πάντα κοιτάζει μέσα για να βρει τον εαυτό του, κι έπειτα κοιτάζει έξω! Όλο το νόημα που δίνεις στον κόσμο εκεί έξω πρέπει επομένως να αντανακλά τις εικόνες που είδες μέσα• ή καλύτερα, αν τις είδες καθόλου ή απλά τις κατέκρινες! Η όραση είναι το μέσον με το οποίο το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει τους εφιάλτες σου σε χαρούμενα όνειρα• τις άγριες φαντασιώσεις σου που σου δείχνουν όλα τα τρομαχτικά αποτελέσματα της φανταστικής αμαρτίας σε ήρεμες και καθησυχαστικές σκηνές με τις οποίες και θα τις αντικαταστήσει! Αυτές τις ευγενικές παραστάσεις και τους ήχους θα τα κοιτάζεις με χαρά, και θα τα ακούς με ευχαρίστηση! Αυτά είναι τα δικά Του υποκατάστατα για όλες τις τρομακτικές σκηνές και τις κραυγές που το εγώ έφερε στην τρομοκρατημένη επίγνωσή σου! Απομακρύνονται από την αμαρτία, και σου θυμίζουν ότι δεν είναι η πραγματικότητα που σε τρομάζει, και ότι τα σφάλματα που έκανες μπορούν να διορθωθούν!

Όταν έχεις κοιτάξει αυτό που φάνταζε τρομακτικό, και το δεις να μεταμορφώνεται σε θέαμα ομορφιάς και ειρήνης• όταν θα έχεις κοιτάξει σκηνές βίας και θανάτου, και τις έχεις δει να μεταμορφώνονται σε ήσυχα θεάματα κήπων κάτω από τον γαλανό ουρανό, με γάργαρο, ζωοποιό νερό να κελαρύζει χαρούμενα δίπλα τους σε παιχνιδιάρικα ρυάκια που ποτέ δεν στερεύουν• τότε ποιος θα χρειαστεί να σε πείσει να δεχτείς το δώρο της όρασης; Και μετά την όραση, ποιος είναι εκείνος που θα μπορούσε να αρνηθεί αυτό που ακολουθεί; Σκέψου για μια στιγμή μόνο αυτό• μπορείς να δεις την αγιότητα που ο Θεός έδωσε στον Υιό Του! Και δεν χρειάζεται ποτέ να πιστέψεις ότι υπάρχει κάτι άλλο να δεις! 
Μαθήματα Θαυμάτων 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: