ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Δεκ 2016

Ζούμε σε ένα σύμπαν-εξομοιωτή! Οι αποδείξεις βρίσκονται στην θεωρία των Χορδών!

Ας υποθέσουμε ότι περνάτε όλη σας την ζωή σαν χαρακτήρας στο παιχνίδι υπολογιστών «The Sims». Ποτέ δεν θα είχατε φανταστεί ότι το Σύμπαν γύρω σας δεν ήταν πραγματικό και ότι παίρνετε μέρος σε ένα παιχνίδι εξομοίωσης! Υποθέστε επίσης, ότι μια μέρα ένας άλλος χαρακτήρας Sims, ένας επιστήμονας, ενώ προσπαθεί να ανακαλύψει τις φυσικές ιδιότητες και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο σας, βρίσκει στοιχεία του πηγαίου κώδικα, στον οποίο είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι για να τρέχει στον υπολογιστή!

Σε αντίθεση με το παιχνίδι «The Sims«, όλοι μας αισθανόμαστε πως ζούμε μια φυσιολογική ζωή που διαφέρει από ένα απλό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας! Η ιδέα και μόνο πως το σύμπαν βασίζεται σε μια γλώσσα προγραμματισμού που τρέχει σε ένα «εξωτερικό» σύμπαν μοιάζει αδύνατη και γελοία!
Τι θα λέγατε, αν το παραπάνω σενάριο δεν είναι απλά μια φανταστική θεωρία ή μια φιλοσοφική σκέψη, αλλά συμβαίνει στον «πραγματικό» κόσμο γύρω μας; Όπως αποδεικνύεται ακριβώς κάτι τέτοιο συμβαίνει!

Ο James Sylvester Gates Jr.  κορυφαίος φυσικός και επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, βρήκε τεχνητό κώδικα υπολογιστή ενσωματωμένο στις εξισώσεις της  Θεωρίας των Υπερχορδών! 
Συγκεκριμένα ένα ιδιαίτερο είδος κώδικα που χρησιμοποιείται σε μηχανές αναζήτησης στους υπολογιστές μας! Αυτό σημαίνει ότι, αν αυτή η ανακάλυψη επικυρωθεί, παίρνουμε μέρος σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι κάποιου άλλου!

Κάνει λόγο για συναρτήσεις που ανακάλυψε και έχουν σχέση με την Θεωρία των Υπερχορδών, τις οποίες όταν ανέλυσε και προσπάθησε να τις καταλάβει, βρήκε στοιχεία που δείχνουν ότι ένα είδος κώδικα βρίσκεται κρυμμένος σε αυτές, παρόμοιος με τον κώδικα που χρησιμοποιούν οι περιηγητές (browsers) των υπολογιστών, όταν μπαίνουμε στο ίντερνετ.

Οι εξισώσεις που περιγράφουν την δομή του σύμπαντος, ελέγχονται από χορδές με παρόμοιο τρόπο που ένας υπολογιστής λειτουργεί με το δυαδικό σύστημα!

Ο Χώρος, ο Χρόνος και η Ενέργεια γύρω μας είναι κβαντικές. Το γεγονός πως η ταχύτητα του φωτός ἐχει μια ανώτερη τιμή, φαίνεται να μοιάζει με την μέγιστη ταχύτητα που καθορίζει τον ρυθμό ανανέωσης των pixel σε μια οθόνη υπολογιστή!

Τα σωματίδια έχουν καθορισμένο μέγεθος μόνο όταν τα παρατηρούμε και τα μετρούμε! Όταν δεν μετράμε την παρουσία τους, τα σωματίδια χάνουν την φυσική τους υπόσταση και μετατρέπονται σε κύματα! Με άλλα λόγια η συμπεριφορά των σωματιδίων μοιάζει με τον τρόπο που εξομοιώνει ο υπολογιστής! Ακόμα ο χωροχρόνος γύρω μας έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι άδειος και κενός αλλά γεμάτος ενέργεια! Ομοίως ο κενός χώρος σε μια εικονική πραγματικότητα παράγεται από την γλώσσα προγραμματισμού του υπολογιστή!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: