ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

23 Δεκ 2016

Η εξέλιξη της ψυχής

Η ψυχή μας είναι ένα αθάνατο Φως! Ένα Φως που υπάρχει ανά τους αιώνες! Η ψυχή θέλει να αναβαθμιστεί, και μέσα από αυτό το θέλω της γενναία επιλέγει να γεννηθεί για να βιώσει το σχολείο-Γη!

Η κάθε ψυχή έρχεται μέσα σε ένα «σκάφος» που λέγεται σώμα! Το σώμα το επιλέγει η ίδια η ψυχή πριν από την γέννησή της, επειδή γνωρίζει πως αυτό ( σώμα) θα της δώσει την γνώση που χρειάζεται! Έτσι το σώμα μας γίνεται πομπός και δέκτης πληροφοριών και γνώσεων!

Κάθε ψυχή μπορεί να ανέβει στον Δημιουργό μας Θεό μόνο κατά την διάρκεια που είναι στο σώμα της! Εκεί μέσα στο σώμα τα συναντά όλα όσα χρειάζεται για την ανέλιξή της. Οπότε το σώμα μας, είναι πάντα ο σοφός μας δάσκαλος!

Όταν η καρδιά αναζητήσει την Ουσιαστική Πηγή της, τον Χριστό, τότε το σώμα οδηγείται προς την Φώτιση σταδιακά. Στην αναζήτηση του Θείου θα υπάρξει πάντα ανταπόκριση! Πάντα ο Θεός θα δίνει την Παρουσία Του και θα μας ανοίγει τα εσωτερικά μας μάτια!

Ο Θεός θα κάνει την Παρουσία Του σε εμάς όταν εμείς αρχίσουμε τα βήματα μας προς Εκείνον -και θα μας στείλει το μήνυμά Του. Είτε με ένα όραμα, είτε με ένα θαύμα, είτε με έναν άνθρωπο, είτε με μία λύση σε ένα πρόβλημα, είτε με την παρουσία μίας Πνευματικής Οντότητας όπως ένας άγιος. Αλλά μετά θα περιμένει την δική μας ανάπτυξη, αναζήτηση, ταπείνωση -για να μας δώσει την επόμενη Φώτιση!

Ταπείνωση δεν θα πει να είμαι ευγενικός, χαμηλών τόνων, ήρεμος και από μέσα μου να βράζω, δεν θα πει ότι λέω πάντα ναι, αλλά από μέσα μου κρίνω, αξιολογώ και κατατάσσω, δεν θα πει ότι ανέχομαι! Αλλά ότι αγαπώ, συγχωρώ, αναγνωρίζω, σέβομαι, όχι την διαφορετικότητα του άλλου, αλλά το ότι είναι και εκείνος παιδί του Θεού! Γιατί όταν εστιάζω στην διαφορετικότητα, θα νιώθω πάντα ότι εγώ υπερτερώ και ο άλλος υστερεί -και αυτό λέγεται αλαζονεία και έπαρση!

Όμως στην πρώτη φώτιση υπάρχει ο κίνδυνος της παγίδας του διαβόλου, ο οποίος μας θέλει για τον εαυτό του.
Από την μεγάλη ένταση ο άνθρωπος να μην μπορέσει να αντέξει αυτό το Μεγάλο Δέος, οπότε μαζεύεται ξανά στο «καβούκι» του, δηλαδή μέσα στο δικό του σκοτάδι! Και πάλι σε αυτό το σημείο θα τον παραλάβει ο Εξαποδώ. Τότε ενδέχεται  να πέσει σε πλάνη -αν δεν περπατήσει τα βήματα της κάθαρσης Να έχει πάλι φωτεινές ενδείξεις, μόνο που δεν θα είναι του Θεού, αλλά της αλαζονείας και της έπαρσης! Γιατί ο Θεός εμφανίζεται μόνο στην ταπείνωση! Και εκεί εξαφανίζεται ο διάβολος!

Η ψυχή αναζητά τον δικό της ανελκυστήρα- σώμα που θα την οδηγήσει από την Φώτιση στην Θέωση! Δηλαδή στο να δει και να γνωρίσει τον Θεό από κοντά! Εκεί μέσα στην καρδιά!
Δωροθέα  

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: