ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

8 Μαρ 2017

Εικόνα και ομοίωση!

Μιλώντας οντολογικά, όταν κατακτήσει την "ομοίωση" ο άνθρωπος, δηλαδή την Χριστότητα, την νίκη της αγάπης εντός, τότε από εν δυνάμει ον γίνεται αυτό που είναι! Υιός Θεού! Εικόνα και ομοίωση Θεού! Σε ψυχολογικό επίπεδο λέμε πως ο Θεός του καθενός είναι κατ' εικόνα και ομοίωση του, εννοώντας πως αντιλαμβανόμαστε σύμφωνα με τα δεδομένα του ο καθένας! Η γραμμική λογική αδυνατεί να κατανοήσει απόλυτες έννοιες... Παρεμβάλλεται ο χωροχρόνος, η διττότητα, η λήθη... Πατώντας εντούτοις η αντίληψη στα μεγάλα αρχέτυπα προσανατολίζεται προς την αλήθεια! Στην βίωση της οποίας ατομικά ταξιδεύει!

Ανώτερος εαυτός είναι το Χριστικό κέντρο εντός!

Η διαίσθηση μας λειτουργεί στον βαθμό που ελευθερωνόμαστε από την καταδυνάστευση της σκέψης!

Σε πρακτικό επίπεδο πώς συνδέεσαι με τον Ανώτερο Εαυτό; Πώς παίρνεις αποφάσεις;
Μένοντας ήσυχος, καθαρός από την βουή του κόσμου! Από την βουή της σκέψης! Ακολουθώντας την εσωτερική σου έμπνευση! Αν μείνουμε σιωπηλοί, άδειοι, ο Εαυτός που γνωρίζει μας δείχνει... Πώς; Όπως εμπνέεσαι. Με προσευχή!

Προσευχή είναι να έχεις χαρά, να γελάς, να είσαι στην φύση, να επικοινωνείς, να είσαι δημιουργικός, να χαρίζεσαι!
Απλά πράγματα! Απλή, καθημερινή ζωή! Να είσαι στην αύρα καλών όντων! Να είσαι χρήσιμος στον εαυτό σου και στους άλλους! Να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι σε ωφελεί, να μην κάνεις ότι ξέρεις ότι σε βλάπτει! Να παρατηρείς την ζωή όπως σου αποκαλύπτεται, τα μηνύματα που σου μεταφέρει! Να αφήνεσαι με εμπιστοσύνη στον Θεό! Είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που θέλεις! Μόνο έτσι προχωράμε!

Το μεγάλο παράδοξο είναι ότι είμαστε σχετικοί, προερχόμενοι εντούτοις από το απόλυτο!
Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να το διανοηθούμε! Ο κόσμος που ερευνά η κβαντική φυσική δεν είναι ο κόσμος των Αιτίων (φιλοσοφικά μιλώντας) αλλά των Αποτελεσμάτων! Εκεί πράγματι ο ανθρώπινους νους είναι διαμορφωτής των πραγματικοτήτων του! Όλο το ζητούμενο είναι να νικήσει την φθορά και τον θάνατο! Πώς; Μη επιλέγοντας τα! Ατομικά και συλλογικά! Τότε θα συνδεθούμε με το Όλο πράγμα που τώρα ζούμε αποσπασματικά!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: