ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

7 Ιουν 2017

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θά’ ναι!

"Την ώρα που οι Τούρκοι μπήκαν στην Αγία Σοφία, δεν είχε τελειώσει ακόμα η θεία Λειτουργία! Πήρε τότε βιαστικά ο παπάς τ' άγιο δισκοπότηρο, ανέβηκε στα κατηχούμενα, μπήκε σε μια θύρα και η θύρα έκλεισε αμέσως! Οι Τούρκοι που τον κυνήγησαν, είδαν να γίνεται άφαντος και βρήκαν εμπρός στο σημείο που χάθηκε τοίχο! Προσπάθησαν να τον ρίξουν μα δεν μπόρεσαν! Έφεραν ύστερα χτίστες, μα κι εκείνοι δεν έκαμαν τίποτα! Κάλεσαν κατόπιν όλους τους χτίστες της Πόλης, έβαλαν τα πάντα εις ενέργειαν για να γκρεμίσουν τον τοίχο εκείνο, αλλά οι κόποι τους πήγαν χαμένοι! Ούτε με τούς λοστούς, ούτε με τις αξίνες, ούτε με τα άλλα σύνεργα που κουβάλησαν δεν μπόρεσαν να τον χαλάσουν! Γιατί είναι θέλημα Θεού να ανοίξει η θύρα μόνη της, όταν έρθει η αγία εκείνη ώρα και να βγει ο παπάς να τελειώσει την θεία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά, τότε που θα πάρουμε την Πόλη..."
*
Η Πόλις εάλω! Η ιερή Ελλάδα άντεξε! Γιατί ζει στις ψυχές που την εμπεριέχουν! Και παραμένει αδούλωτη! Σε αυτές τις ψυχές κρύβεται η σπίθα που θα ανάψει την φωτιά του Πνεύματος σε όλη την Γη!
Να θυμάστε: δεν είναι θέμα αριθμητικό! Πόσοι! Η Ελλάδα είναι η πνευματική Πατρίδα του κόσμου! Ο Έλληνας δεν προσκυνά παρά μόνον τον Χριστό-Εαυτό του! Ένα μόνον έχουμε να διαφυλάξουμε: Την ψυχή μας! 
*
Όπως όταν βρεις θησαυρό έτσι και η αλήθεια!
"Βρήκαμε τον Μεσσία!" είπαν οι απόστολοι όλο χαρά! Η βεβαιότητα έγινε την ίδια στιγμή ολοσχερής αφιέρωση! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f96/1/16/1f49c.png

Η συκοφαντία είναι η πιο άγρια πράξη! Αλλοιώνεις την Εικόνα! Αυτό έκαναν στον Χριστό! Για να κρύψουν από τα μάτια των ανθρώπων το Ιερό Σημείο! 
*
Τι ομορφότερο από το να θυμίζεις στους άλλους την ιερότητα του εαυτού τους! 
Ο κόσμος ανήκει στους αισιόδοξους και τους οραματιστές
Οι απαισιόδοξοι είναι θεατές !

Αυτά που πιστεύουν οι άλλοι για σας είναι η δική τους πραγματικότητα, όχι η δική σας!
*
Οι λαοί δεν πρέπει να κρίνονται με αριθμούς αλλά με τον πολιτισμό τους!
Όλη η Γερμανία της διανόησης, της πολιτικής, των τεχνών και γραμμάτων, υποκλίθηκε στον συμφωνικό Μίκη Θεοδωράκη! Μετά το τέλος της μουσικής βραδιάς ο Μίκης πήρε τον λόγο:  «Οι λαοί δεν πρέπει να κρίνονται με αριθμούς αλλά με τον πολιτισμό τους!»
Κολωνία, 22.5.2017
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: