ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

17 Ιουλ 2017

Οδηγίες προς όσους πρωτοβγαίνουν έξω από το Σπήλαιο!

Αποκωδικοποιώντας τον Μύθο του Σπηλαίου
• Οι άνθρωποι σου, οι δικοί σου άνθρωποι δεν θα σε καταλαβαίνουν. Μην τους απορρίψεις, μην προσπαθήσεις να τους πείσεις ούτε και να τους εξηγήσεις, προκειμένου να σε καταλάβουν. Να έχεις αποδοχή.

• Κοιτώντας πίσω βλέπεις ένα κόσμο συγκρούσεων και αντιπαλότητας όπου οι δυνάμεις του «καλού» παλεύουν τις δυνάμεις του «κακού». Μην μπεις στον πειρασμό να επέμβεις για να προστατέψεις κάποιους ούτε και να διορθώσεις μια κατάσταση. Οι εντός του Σπηλαίου «δεσμώτες» πάντα θα συγκρούονται υπερασπιζόμενοι το δικό τους δίκαιο -ουσιαστικά το δικό τους σκοτάδι! Να κοιτάς αποστασιοποιημένος πέραν από σωστό και λάθος!

• Να θυμάσαι -θα έχεις πρόβλημα και δυσκολία να κοιτάζεις προς το Φως δηλαδή την Αλήθεια και χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής. Να έχεις υπομονή. Θα χρειαστείς προσπάθεια και χρόνο να θεραπεύσεις τον δικό σου νου από τις παλιές του συνήθειες και προτιμήσεις.

• Τώρα γνωρίζεις ότι οι ποιότητα των σκέψεων σου έλκει γεγονότα ανθρώπους και καταστάσεις. Πρόσεχε λοιπόν τι σκέψεις φιλοξενούνται στο δικό σου μυαλό. Πρόσεχε με τι σκέψεις ζεις!

• Μόνο στο ΤΩΡΑ είσαι συνδεδεμένος, είσαι Εκεί που δεν υπάρχει χώρος για φόβο, ανησυχία και θυμό. Να είσαι συνδεδεμένος είναι το δικό σου χρέος, το δικό σου έργο.
***
Τα παραμύθια πάνε να βρουν τον νόμο της έλξης
Όποτε έχω πόνους, θυμούς, πίκρες, σκέψεις στο πονόσωμα μου, τα βάζω σε ένα μπαλόνι και τα απελευθερώνω και ησυχάζω, ακόμα και όταν δεν ησυχάζω ....εαν θέλω... παίζεις;
Αλ. Λουπασάκης

Η χαρά είναι επιλογή. Χαίρομαι με τα αδάπανα και συνηθισμένα. Απολαμβάνω την αναπνοή μου ( το πιο απλό ), να πλένω πιάτα, να μαγειρεύω, να περπατάω, να περπατάω, να κοιτάω, να κοιτάω και να βλέπω, να αγγίζω ένα μήλο, να το χαϊδεύω με τα χείλια μου, να το τρώω, να πίνω νερό νεράκι, ύδωρ... Πώς το καταφέρνω; Επιλέγω να τα κάνω όλα συνειδητά, με παρουσία. Η Παρ - Ουσία είναι η καλύτερη Συν-Ουσία... Και και φυσικά εύκολα χάνω την μπάλα, αλλά την ξαναβρίσκω. Συχνά αναρωτιέμαι ''σου αρέσει Αλέξανδρε, ο τρόπος που κάνεις, ό,τι κάνεις τώρα;'' Εάν δεν μου αρέσει, ψάχνω να βρω έναν άλλο τρόπο να το κάνω. Ψάχνω μέσα μου. Στην αρχή όλα είναι δύσκολα. Αλλά σιγά σιγά όλα αλλάζουν. Ο πόνος μου είναι ο δάσκαλος μου. Καλές εσωτερικές ζεστές δροσιές.
Αλ. Λουπασάκης
***
Ο αθώος δεν χρειάζεται διδασκαλίες! Ο αθώος είναι ήδη «εκεί»!
Η απόλαυση, η χαρά, η λύπη είναι σκεπτικά σχήματα!
Το αισιόδοξο συμπέρασμα; Ό,τι είναι έτσι, γίνεται και αλλιώς!
Εκεί όπου επιλέγω να ξενίζω «αυτό», επιλέγω να ξενίσω το φως! Ζω σημαίνει επιλέγω! «Επί του Λόγου»… Η αξία; Αξία ως προς τι; Υπάρχει κάτι ισοδύναμο προς το φως; 
*
Με την σκέψη χάνουμε την άμεση εμπειρία!
Η σκέψη αναζητά χώρο και χρόνο να υπάρξει!
Ζητά ξενιστή! Συλλέγουμε και ξενίζουμε σκέψεις…
Η σκέψη είναι υποσύνολο της πραγματικότητας «πίσω από το τζάμι…» Η σκέψη διαιρεί! Η διαίρεση ανοίγει πόλεμο!
Η αναγκαιότητα είναι και αυτή μια σκέψη! 

Δεν υπάρχει μοίρα! Μόνο ένα αυτογενές σημείο όπου όλα πληρώνονται εξαρχής!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: