ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Ιουλ 2017

Όλες οι πράξεις μου δεν ήταν παρά διαφορετικοί τρόποι για να σας πω "σ' αγαπώ!"

Μόνο παίζοντας μπορεί να αγαπηθούμε! Αφού κάθε άλλη μορφή σχέσης είναι απειλητική για το εγώ! 

Τι δεν θα έκανα αν ξεκινούσε τώρα η ζωή μου; Δεν θα έπαιρνα τους άλλους στα σοβαρά! 

Δεν άλλαξα! Ξύπνησα!
* 
"Freedom is just another word for nothing left to lose!"
Σχόλιο: Πριν σου τα πάρει η ζωή άφησε τα μόνος σου! Στο τέλος πετάς και την ασπίδα της αγάπης! 

 "Και στη γωνιά η στάμνα μου για ένα καλοκαίρι ήσουν εσύ..." 

Το καλύτερο αντιφλεγμονώδες είναι ό,τι σταματάει τις συγκρούσεις μέσα μου: λέξεις, σκέψεις, αγκαλιές κ.ά που φέρνουν ειρήνη!
Αλ. Λουπασάκης
*
Ο Θεός γεννά αενάως τον άνθρωπο και ο άνθρωπος τον Θεό!
Ο κόσμος, πάλι, όντας τέλειος, κατέχει μια ενδιάμεση θέση, αφού πλάθεται και από τους δύο στο διηνεκές, από τον Θεό συνειδητά, από τον άνθρωπο χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Επομένως ο άνθρωπος θεάται τον κόσμο για να θυμάται ότι είναι Θεός, ενώ ο Θεός ότι είναι άνθρωπος! Γιατί ο Θεός είναι ο άνθρωπος που θυμάται! Γιατί η φύση του ανθρώπου είναι να γίνεται αιωνίως τέλειος Θεός και του Θεού να γίνεται τέλειος άνθρωπος! Αυτό είναι η ύπαρξη και η κυκλικότητα της ύπαρξης!
Ερμής ο Τρισμέγιστος
Σχόλια
Θεός και άνθρωπος είναι το ίδιο ον, ο βόρειος και ο νότιος μαγνητικός πόλος της ίδιας ύπαρξης σε ρόλους εναλλασσόμενους.
Ο εύτακτος κόσμος της ύλης είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τις δύο πλευρές της ίδιας οντότητας (Θεός, Άνθρωπος) για να θυμούνται, κοιτώντας την τελειότητα και την ενότητά του, την δική τους ενότητα και τελειότητα, να ενθυμούνται ο ένας την ύπαρξη του άλλου!

O Θεός είναι η αρχέτυπη ιδέα του ανθρώπου και το αντίστροφο! O Θεός είναι η ιδεατή προβολή της ανθρώπινης τελειότητας στο βασίλειο του υπερβατικού, το ιδανικό προς το οποίο τείνει αενάως ο άνθρωπος, μολονότι το έχει επιτύχει ήδη εντός του στο βάθος του ασυνείδητου!

Ανακαλύπτοντας τον Θεό, ο άνθρωπος ανακαλύπτει την δική του τελειότητα όχι μόνο στην υπερκόσμια σφαίρα, με θεολογικούς όρους, αλλά και στο αρχέτυπο βασίλειο της βαθιάς ψυχής του, με όρους ψυχολογίας του βάθους. Όπως εκεί ψηλά, έτσι και εδώ μέσα!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: