ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Σεπ 2017

Η θεωρία της Πολυπλοκότητας μας δείχνει ότι ένα φυσικό σύστημα είναι ένα Όλον το οποίο δεν εξηγείται από τα μέρη του!

Το σύμπαν και ο κόσμος δημιουργούνται συνεχώς, όχι με τυχαίο τρόπο, αλλά με μια μαθηματική και μη αναγωγική νομοτέλεια! Τα σωματίδια είναι νέφη πιθανότητας που διαρκώς δημιουργούνται από το κβαντικό κενό, όπως αυτό περιγράφεται με την εξίσωση του Έρβιν Σρέντινγκερ και την Κβαντική Θεωρία Πεδίου! Η ύλη δεν είναι και τόσο υλική όσο πιστεύαμε!

Οι ολοφάνερες ομοιότητες ανάμεσα στη δομή της ύλης και στη δομή του νου δεν θα πρέπει να μας εκπλήττουν, εφόσον η ανθρώπινη συνείδηση παίζει κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία της παρατήρησης! Στα πλαίσια της ατομικής φυσικής η συνείδηση καθορίζει ως έναν μεγάλο βαθμό τις ιδιότητες των παρατηρούμενων φαινομένων! Κανένα φαινόμενο, είτε συμβαίνει τώρα, είτε συνέβη στις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του Σύμπαντος, δεν συνιστά φαινόμενο ώσπου να παρατηρηθεί! Γιατί, τα σωματίδια του μικρόκοσμου δεν υπάρχουν αλλά γίνονται!
*
Το σαρδόνιο χαμόγελο του εγκεφάλου
Ο νους μας δειλιάζει, ακόμη, στην προσδοκία των καμπυλωμένων διαστημάτων ή των περιοχών που βρίσκονται πέρα από το χωροχρόνο, και στο να σκέπτεται σε παραπάνω από τις τέσσερεις διαστάσεις! Την ίδια ίσως δειλία νιώθει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις 26 διαστάσεις της θεωρίας των Υπερχορδών, ή όταν καλείται να κατανοήσει έννοιες όπως την «επαλληλία», που σημαίνει ότι ένα σωματίδιο αν δεν παρατηρηθεί μπορεί να βρίσκεται σε δύο ή περισσότερα μέρη ταυτόχρονα!
*
Η πιθανότητα ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα άπειρο ον γίνεται όλο και πιο πραγματική τώρα!
Προικισμένοι με πλήρη προσαρμοστικότητα στο νευρικό μας σύστημα, έχουμε όλοι την επιλογή να υψώσουμε τα όρια ή να τα γκρεμίσουμε! Κάθε άνθρωπος συνεχώς κατασκευάζει μια εντυπωσιακή παράθεση σκέψεων, αναμνήσεων, επιθυμιών και αντικειμένων! Αυτά τα ερεθίσματα, που κυματίζουν μέσα στον ωκεανό της συνείδησης, γίνονται και η πραγματικότητά μας! Αν ξέραμε πώς να ελέγχουμε τη δημιουργία των ερεθισμάτων της διάνοιας, θα ήμασταν ικανοί όχι μόνο να δημιουργήσουμε νέους νευρώνες αλλά και οτιδήποτε άλλο!
*
Ό,τι βλέπουμε, γινόμαστε και ό,τι σκεφτούμε μπορεί να γίνει!
Αυτή είναι μια αλήθεια που διαμορφώνει ολόκληρη την φυσιολογία μας, περιλαμβανομένου και του εγκεφάλου!
*
Ο παγκόσμιος εγκέφαλος είναι το ημινευρωνικό δίκτυο επεξεργασίας ενέργειας και πληροφοριών που δημιουργείται από εξήμισι δισεκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με πολλούς τρόπους ιδιωτικούς και δημόσιους, και σε πολλά επίπεδα, τοπικά και παγκόσμια!
Μια κβαντική μεταστροφή στον παγκόσμιο εγκέφαλο είναι ένας ξαφνικός και θεμελιακός μετασχηματισμός στις σχέσεις ενός σημαντικού μέρους των εξήμισι δισεκατομμυρίων ανθρώπων τόσο μεταξύ τους όσο και με την φύση! Μια μακρομεταστροφή στην κοινωνία, και ένας επίσης ξαφνικός και θεμελιακός μετασχηματισμός στις πιο προηγμένες αντιλήψεις για την φύση της πραγματικότητας!  Οι δυο μεταστροφές μαζί αποτελούν μια πραγματική επανάσταση της πραγματικότητας τόσο στην επιστήμη όσο και στην κοινωνία!
Dr. Ervin Laszlo
από Afroditi Argyropoulou

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: