ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Σεπ 2017

Χριστός, η πιο αγαπημένη λέξη…

Διδάσκεις με μόνο αυτό που είσαι! Χωρίς λόγια! 
*
Ο ορισμός της αλλοτρίωσης είναι να εξαρτάς την αυτοέκφραση σου σε σχέση με το τι σκέφτονται ή θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα!
Μα ό,τι και να κάνεις δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους! Το σημαντικό είναι να αρέσεις στον Εαυτό σου! Στον Θεό μέσα σου! 

Κάτι ήξερε ο Χριστούλης και μιλούσε με παραβολές! Δεν παρακάμπτεται αλλιώς το εγώ και τα τείχη που ορθώνει! Ας πούμε λοιπόν τις ιστορίες μας με παραμύθια! 

Τι συγκλονιστικότερο από το να είσαι ελπίδα για τον κόσμο!
*
Χρόνια τώρα πας κι έρχεσαι! Ερωτοτροπείς με την ίδια πλάνη!
Χρόνια τώρα ξεφεύγεις απ’ τον πόνο! Χάνεις την έκσταση! Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής! Παρά την γήινη μορφή σου, ουσία σου είναι η καθαρή Συνείδηση! Ατρόμητος φρουρός του Θεϊκού Φωτός! Έλα, γύρισε πίσω στην ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής! Όταν χάσεις κάθε αίσθηση του εαυτού σου, θα σπάσουν οι αλυσίδες που σε κρατούν δεμένο! Χάσε ολότελα τον εαυτό σου. Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής! Κατάγεσαι από τον Αδάμ, σύμφωνα με τον καθαρό Λόγο του Θεού! Εσύ όμως προτίμησες το κούφιο θέαμα αυτού του κόσμου! Αλίμονο, πως είναι δυνατόν να σου φτάνουν τόσα λίγα; Έλα, γύρισε πίσω στην ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής. Πώς σε πλάνεψε τόσο αυτός ο κόσμος ενώ μέσα σου κρύβεται τέτοιος πλούτος; Άνοιξε επιτέλους τα μάτια σου κι έλα! Γύρισε πίσω στην ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής!
Γεννήθηκες από τις ακτίνες του μεγαλείου του Θεού, όταν τ’ αστέρια βρίσκονταν σε τέλεια θέση! Πόσο ακόμα θα υποφέρεις από τα χτυπήματα ανύπαρκτου χεριού; Έλα, γύρισε πίσω στην ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής! Είσαι ένα ρουμπίνι φυλακισμένο στο γρανίτη! Πόσο καιρό ακόμα θα μας ξεγελάς μ’ αυτό σου το περίβλημα; Φίλε μου, την βλέπουμε την αλήθεια στα μάτια σου! Έλα, γύρισε πίσω στη ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής! Μια στιγμή μόνο μ’ εκείνον τον υπέροχο Φίλο κι έλαμψες από φως, αγάπη, έκσταση! Τα μάτια σου γέμισαν φωτιά και γλύκα! Έλα, γύρισε πίσω στην ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής! Ο Σαμς από την Ταυρίδα, ο Βασιλιάς της Ταβέρνας, σου ’βαλε στο χέρι ένα αστείρευτο κύπελλο! Κι ο Θεός, με όλη Του την δόξα σου σερβίρει το κρασί. Έλα λοιπόν! Πιες! Γύρισε πίσω στην ρίζα της ρίζας της ίδιας σου της ψυχής!
Rumi 
*
Θέλουν να απομυρώσουν τον λαό μας!
«Ειπώθηκε ότι η Ελλάδα δεν είναι ορθόδοξη χώρα! Μόνο για την Παναγία έχουμε ένα εκατομμύριο εκκλησιές! Να έρθουμε σε μετάνοια! Εμείς είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί των δεινών της Ελλάδας! Η Ελλάδα είναι η Πηγή και η Κοιτίδα του χριστιανισμού! Το αλάτι της γης και το φως του κόσμου! Το προζύμι της Βασιλείας! Η Εκκλησία είναι το Σπίτι των αγίων και των ναυαγίων!» 
*
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση η Παναγία είναι ο πρώτος θεούμενος άνθρωπος! Μετέστη όπως ο προφήτης Ηλίας!  Προσέλαβε το σώμα της ανάστασης όπως ο Γιος της!
Η Παναγία είναι η Αγία των Αγίων! Η Γέφυρα! Εκπροσωπεί τον άνθρωπο! Έδωσε ζωή στον Χριστό στον κόσμο αυτό! Όπως Εκείνη Τον κράτησε στην αγκαλιά της μωρό έτσι και Εκείνος παρέλαβε την ψυχή της όπως βλέπουμε στις εικόνες σαν μωρό! Μέγα το Μυστήριο της ενσαρκώσεως του Θεού! Η Παναγία, η νέα Εύα, όπως ο Γιος Της, ο νέος Αδάμ, ανακαίνισαν τον κόσμο! Δόξα και τιμή στην αγαπημένη μας Μητέρα! 

Η Κρήτη είναι αφιερωμένη στην Παναγιά! 
*
Την ώρα που η ανθρωπότητα κοιμάται οι φρουροί του κόσμου αγρυπνούν! 
Η Παναγία Μητέρα μας, σκέπη, ελπίδα και κραταίωμα! Χρόνια φωτός και αγάπης σε όλες τις γυναίκες! Τα Παναγιάκια του κόσμου! 

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: