ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Σεπ 2017

Κι όμως, ο άνθρωπος συνεχίζει να εξελίσσεται!

Συμπεράσματα από μελέτη που έκαναν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Columbia όπου αναλύθηκε το γονιδίωμα 210.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ και την Βρετανία, και η οποία δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στο περιοδικό PLOS Biology: «Βρίσκουμε γενετικές αποδείξεις ότι η φυσική επιλογή λαμβάνει χώρα σε σύγχρονους πληθυσμούς ανθρώπων!» επεσήμανε ο Joseph Pickrell, εξελικτικός γενετιστής στο Columbia and New York Genome Center.

Δηλαδή, νέα ευνοϊκά στοιχεία εξελίσσονται, όταν εμφανίζονται γενετικές μεταλλάξεις οι οποίες προσφέρουν ένα πλεονέκτημα επιβίωσης! Oι επιζήσαντες κάθε γενιάς κληροδοτούν αυτά τα ευεργετικά στοιχεία, τα οποία καθίστανται περισσότερο κοινά στον γενικό πληθυσμό.

«Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι ότι άνθρωποι που δεν έχουν αυτές τις επιβλαβείς μεταλλάξεις μπορούν να κάνουν περισσότερα παιδιά, ή ότι άνδρες και γυναίκες που ζουν περισσότερο μπορούν να βοηθήσουν τα εγγόνια τους, βελτιώνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης» λέει η Molly Przeworski, εξελικτική βιολόγος στο Columbia. Η μελέτη αυτή μπορεί να είναι η πρώτη που ρίχνει ένα ξεκάθαρο βλέμμα στο πώς ένα ανθρώπινο γονιδίωμα εξελίσσεται σε μια περίοδο τόσο σύντομη όπως είναι αυτή μιας ή δύο γενεών!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: