ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Σεπ 2017

Μην αναλώνεσαι σε ανούσιες φιλίες και περιττούς ανθρώπους

Έχεις αναρωτηθεί πόσο χρονών είσαι; Όχι χρονικά, όχι σωματικά, όχι πνευματικά, αλλά ψυχικά! Έχεις ιδέα πόσο χρονών είσαι; Μέτρα την ηλικία σου βάσει των φίλων και όχι των ετών!

Μέτρα την ζωή σου από τα χαμόγελα και όχι από τα δάκρυα! John Lennon.

Πόσους φίλους έχεις; Και με την λέξη φίλος δεν εννοούμε αυτό  που αποδίδουν πολλοί σε κάποιον με τον οποίον απλά βγαίνουν για να καλύψουν τον χρόνο τους. Πολλές φορές θα σου ήρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί και άλλες τόσες τους απομάκρυνες.

Φίλος είναι ο άνθρωπος που θα σε στηρίξει μόλις του στείλεις SOS. Φίλος είναι εκείνος με τον οποίο έχεις μια ιδιαίτερη επαφή από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισες. Φίλος είναι εκείνος που θα θυμηθεί να σου πει καλή επιτυχία για τις εξετάσεις σου, παρότι του το είπες ένα μήνα πριν. Φίλος είναι εκείνος που θα σου πει μια μπούρδα και εσύ θα βρεις νόημα σε αυτήν! Φίλος είναι εκείνος με τον οποίο δεν θα φοβάσαι πως αν πεις κάτι θα παρεξηγηθεί και θα σου κρατήσει μουτράκια χωρίς να στο πει -περιμένοντας να το ανακαλύψεις μόνος σου σε ένα μάταιο κυνήγι. Τον αληθινό φίλο δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι άφραγκος ούτε πόσα κιλά ζυγίζεις ούτε αν το σπίτι σου είναι χάλια ούτε αν έχεις ένα τρελό σόι. Σε αγαπάει για αυτό που είσαι και σε στηρίζει σε όλα. Ο αληθινός φίλος ακόμη κι αν περάσει καιρός χωρίς να μιλήσετε, δεν θα αμφισβητήσει ποτέ την φιλία σου.

Εσύ λοιπόν πόσο χρονών είσαι; Ή καλύτερα είσαι κάποιας ηλικίας ή είσαι 0 ετών; Έχεις φίλους που μπορείς να αποκαλέσεις οικογένεια; Εκείνους που ξέρεις πως και χάλια να είσαι θα συνεχίσουν να μένουν στην ζωή σου; Μην υπολογίσεις τους φίλους που έρχονται και παρέρχονται. Αυτοί είναι απλοί επισκέπτες. Εσύ πρέπει να βρεις τους συνταξιδιώτες σου! Κάποιος είχε πει πως ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος. Φτάνει να έχει 2-3 καλούς φίλους και λεφτά αρκετά για να μπορεί να τους κερνά! Μην αναλώνεσαι σε ανούσιες φιλίες, εξαναγκασμένες συναντήσεις, περιττούς ανθρώπους και άχρηστες συζητήσεις. Όσοι μείνουν, θα λάμψουν! Και για όσους μείνεις εσύ, θα λάμψεις για αυτούς!
***
Ή θαύμα ή πόνος! Δύο καταστάσεις συνείδησης! 
Ο νους θέλει να κατεδαφίσει κάθε έννοια θαύματος! Θέλει την απομυθοποίηση! Θέλει να εκλογικεύει, να αμφισβητεί! Ζει την αποκομμένη του από το Όλο ύπαρξη! Η αλήθεια είναι άπιαστο ζητούμενο όχι φυσικό δεδομένο για τον νου! Σκοτώνοντας την δυνατότητα του θαύματος ο άνθρωπος σκοτώνει την ψυχή του! 
*
Η μωβ αγάπη μου ασπίδα υπέρ του ανθρώπου! 
Αν η ζωή σου δεν σου δίνει χαρά να την επανεφεύρεις! Χτίσε την από την αρχή! Τόσα τα όμορφα υλικά! 
*
Χαίρομαι γιατί ό, τι αγάπησα είναι αληθινό! Και η ζωή μου είναι όμορφη! 
Είναι πάντα εκεί αγαπημένοι μου ο άγγελος μας! 

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: