ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

12 Νοε 2017

ΤΑ ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

 Το 1981 ο Άγγλος βιολόγος Ρούπερτ Σέλντρεϊκ δημοσίευσε μια διατριβή με τίτλο "Μια Νέα Επιστήμη της Ζωής". Σε αυτή πρότεινε μια καινούργια βιολογική αρχή, τη "διαμορφωτική αιτία", η οποία λειτουργεί μέσα από "μορφογενετικά πεδία", τα οποία δεν αποτελούνται από ενέργεια ή ύλη και είναι ανεπηρέαστα από το χώρο και το χρόνο. Σύμφωνα με τη θεωρία του είναι ευκολότερο να κάνουμε κάτι που το έχουμε ήδη κάνει, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στις δυο προσπάθειές μας να το κάνουμε. Η μνήμη είναι συσσωρευτική στη φύση, γιατί με την επανάληψη τα πράγματα αποκτούν όλο και ισχυρότερες συνήθειες. Τελικά τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι, γιατί ήσαν προηγουμένως έτσι όπως ήσαν! Όταν μια τέτοια επανάληψη έχει συμβεί για δισεκατομμύρια χρόνια, όπως στη περίπτωση ενός ατόμου υδρογόνου, τότε η φύση αυτής της συνήθειας είναι τόσο βαθειά ριζωμένη, που είναι ουσιαστικά αμετάβλητη και αιώνια.

Έτσι η ύλη μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα είδος συνήθειας, μια νευρωτικά συσσωρευμένη μνήμη, που έχει κρυσταλλοποιηθεί μέσα στο κατά τα άλλα διαρκώς μεταβαλλόμενο ρεύμα της πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τον Σέλντρεϊκ η κρυσταλλοποίηση μιας ουσίας διευκολύνεται από το απλό γεγονός ότι αυτή έχει ήδη κρυσταλλοποιηθεί και στο παρελθόν! Και όσο πιο συχνά κρυσταλλοποιείται, τόσο μεγαλύτερη θα είναι αυτή η επίδραση, επειδή οι αυξανόμενες ποσότητες των παλιών κρυστάλλων θα ενισχύουν το μορφογενετικό πεδίο που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία αυτής της μορφής. Το όμοιο γεννάει το όμοιο, έστω και αν αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το χώρο και το χρόνο.
Τα μορφογενετικά πεδία χρειάζονται πάντως κάποιο χρόνο για να συσσωρεύσουν αρκετή μνήμη και να επιβάλουν έτσι ένα σχήμα ή μια μορφή που έχουμε συνηθίσει.

Είναι η μοίρα, όπως τονίζει ο Τόμας Χένρυ Χάξλεϋ, των νέων αληθειών να ξεκινάνε πάντα σαν αιρέσεις!.
Κουβαλάμε όλοι μας το προγραμματισμό της συνήθειας του μορφογενετικού πεδίου των παγιωμένων ιδεών μας που ενισχύθηκαν από εκατοντάδες γενεές προγόνων μας. Πώς να δεχθούμε ένα ενιαίο, ολιστικό και ροϊκό σύμπαν; Πώς να δούμε την ύπαρξη σα μια πολλαπλότητα παράλληλων κόσμων ή σα μια τεράστια ολογραφική κίνηση μέσα σε μια άχωρη και άχρονη αιωνιότητα;

Τι και αν οι φυσικοί ή οι μυστικιστές μας πουν ότι η πραγματικότητα είναι ένα απέραντο δίκτυο συνειδητής ενέργειας και ότι όλα τα στερεά γνωστά μας πράγματα είναι μια ψευδαίσθηση; Μπορούμε να το αισθανθούμε αυτό πραγματικά; Το πρόγραμμά μας δε θα μας άφηνε ποτέ. Το λεκτικό πεδίο που έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε είναι πολύ ισχυρό. Χρειαζόμαστε μια χαλύβδινη θέληση, ένα καθάριο νου και μια νηφάλια συνείδηση για να πολεμήσουμε τις "οργανωμένες" ιδέες μέσα και έξω από μας.

Εκείνο βασικά που πρέπει να κάνουμε είναι να τεθούμε οι ίδιοι εκτός της μαγνητικής αλυσίδας αυτού του ρεύματος, που σημαίνει να κόψουμε κάθε επαφή με αυτό, να παύσουμε να το τροφοδοτούμε και ενισχύουμε οι ίδιοι με τα λόγια, τις πράξεις μας και τις ιδέες μας.
από D.Evans 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: