ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

12 Νοε 2017

Μάνος Χατζιδάκις, ο Λαχειοπώλης τ’ ουρανού!

"Με λένε Μάνο Χατζιδάκι και γεννήθηκα στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Είμαι ο Λαχειοπώλης τ’ ουρανού και μοιράζω αριθμούς σε ξωτικά κι αγγέλους. Σκόρπισα τα λαχεία μου στους γαλαξίες και στο άπειρο. Έτσι δε θα ’ναι δυνατόν κανείς να ξαναδημιουργήσει, να πράξει το καλό που λεν ή το κακό. Σπατάλη η απόφασή μου, μα ο κόσμος πάει για να χαθεί. Σκορπίστε τα λαχεία σας όπου μπορέσετε κι όπου βρείτε, μην τ’ αφήσετε κέρδος για τους πολλούς. Για να μας φοβούνται. Εμάς τους ποιητές, εμάς που τα χέρια μας την ώρα του ύπνου ζωγραφίζουν ελεύθερα τους ανέμους, με χρώματα και με σχηματισμούς πτηνών, και που μας τοποθετούν παντοτινά μες στους αιώνες, με την αθάνατη μορφή του Λαχειοπώλη τ’ ουρανού..."
*
Τα χρήματα είναι χαρτάκια με τα οποία κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους!
Τακτοποιούμε τον κόσμο αυτό της αταξίας ώστε να αναλογεί στο ατραυμάτιστο αόρατο! Με μικρές καθημερινές πράξεις ομορφιάς! Γι' αυτό γεννηθήκαμε! Για να ομορφαίνουμε τον κόσμο! Θεραπεύοντας την αόρατη πληγή του κόσμου με φως χαρά και χάρη! 
*
Να ταξιδεύουν όμορφες εικόνες ιαματικές δονήσεις στην παγκόσμια ψυχή! Να αναπνέουν φως οι άνθρωποι! 
Μη ζητάς αυτό που ο Θεός έχει ήδη κάνει για σένα πριν γεννηθείς! 

Η φώτιση είναι ακριβώς αυτό: Μία ζωή, ενιαία! Αφομοιωμένες οι περσόνες στον κεντρικό πυρήνα του φωτός! Ζωή όμορφη και ευλογημένη στην ορατή και αόρατη όψη της! 
*
«Εγώ είμαι υπεύθυνος!» Tρεις "μαγικές" λέξεις!
Πρωταρχική αιτία του θυμού είναι η αίσθηση ότι κάποιος σας απειλεί, σας επιτίθεται, σας πλήγωσε ή σας εκμεταλλεύτηκε. Τόσο ο θυμός όσο και ο φόβος ενεργοποιούν μια αντίδραση μάχης ή φυγής, που κάνει αυτόν που δέχεται την επίθεση να προσπαθεί να ξεφύγει ή να αντισταθεί στον επιτιθέμενο. Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο θυμό νιώθεις τόσο περισσότερο πληγώνεσαι.

Σύντομα, η έκφραση θυμού γίνεται συνήθεια. Το δυστυχισμένο άτομο φτάνει σε σημείο όπου ακόμη και το πιο ασήμαντο γεγονός του προκαλεί έκρηξη θυμού. Ζει την ζωή του συνεχώς οργισμένο. Μετά από λίγο, αρχίζει να πιστεύει ότι αυτές οι παραφορές είναι φυσιολογικές. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να εμμένουν στο θυμό τους είναι η ανάγκη τους να αναγνωρίσει κάποιος ότι έχουν πληγωθεί και να κατανοήσει τον πόνο τους. Όταν ακούτε κάποιον να μιλάει για κάτι που τον εξαγριώνει ή του προκαλεί λύπη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να του πείτε: «Καταλαβαίνω απόλυτα πώς αισθάνεσαι. Έτσι ακριβώς θα ένιωθα κι εγώ αν ήμουν στην θέση σου!» Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους να κατευνάσετε κάποιον που έχει αγανακτήσει είναι να δείξετε ότι ταυτίζεστε μαζί του! Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ο άλλος συμπάσχει, τότε μπορούν να αρχίσουν να θεραπεύονται ψυχικά.

Η κύρια αιτία του θυμού είναι η επίρριψη ευθυνών!
Απλά πείτε τις λέξεις: «Εγώ είμαι υπεύθυνος!» Βάσει του νόμου της αντικατάστασης, το μυαλό σας μπορεί να εστιάσει μόνο σε μία σκέψη τη φορά. Μπορεί να σταθεί στο θετικό συναίσθημα της προσωπικής ευθύνης ή στο αρνητικό συναίσθημα του θυμού ή της επίρριψης ευθυνών. Αλλά όχι και στα δύο ταυτόχρονα. Η επιλογή είναι πάντοτε δική σας. Το μόνο που μπορείτε να ελέγξετε στο σύμπαν είναι ο συνειδητός νους σας και το περιεχόμενό του. Aντί να κατηγορείτε, αναλάβετε την ευθύνη για την κατάσταση. Όταν αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση, τα κακοπροαίρετα συναισθήματα εξασθενούν ακαριαία, σαν να πατάτε φρένο στο αυτοκίνητο!
από Stelios Nikolaides

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: