ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

12 Νοε 2017

Έφτιαξαν ένα χάρτη της κοσμικής γειτονιάς μας και μείναμε άφωνοι. Σχετίζεται με το Μινωικό έψιλον!

Το να φανταστεί κανείς πού βρισκόμαστε στο σύμπαν είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Το να καταγράψουμε την θέση μας στον κόσμο είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τους επιστήμονες. Υπάρχουν περίπου 100 και 200 ​​δισεκατομμύρια γαλαξίες στο γνωστό σύμπαν. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, εικάζουν πολλοί ερευνητές οι οποίοι υποδηλώνουν ότι όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτό, είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα του τι είναι εκεί έξω στην πραγματικότητα!

Φανταστείτε πόσοι γαλαξίες είναι εκεί έξω, και στην συνέχεια προσπαθήστε να σκεφτείτε για τον τεράστιο αριθμό των αστεριών σε κάθε γαλαξία. Πιθανότατα θα καταλήξετε με έναν αριθμό τρισεκατομμυρίων. Τώρα προσθέστε σε όλα τα προαναφερθέντα, την πιθανότητα ότι τουλάχιστον κάθε ένα από αυτά τα αστέρια, έχει έναν πλανήτη παρόμοιο με την Γη και στην συνέχεια αναρωτηθείτε, πόσο πιθανό είναι ότι είμαστε το μοναδικό είδος του σύμπαντος!

Αλλά ας μην πάμε πολύ μακριά. Ας ρίξουμε μια ματιά στον δικό μας Γαλαξία, ο οποίος μετρά περίπου 120.000 έτη φωτός σε όλη του την έκταση! 1 Έτος φωτός ισούται με 5.878.625.373,183.607731 Μίλια! Συνεπώς, 120.000 έτη φωτός είναι ένα εκπληκτικό νούμερο: 7.054351e + 17 μίλια!

Ο ίδιος ο Γαλαξίας μας περιέχει περίπου 400.000 δισεκατομμύρια αστέρια και ο αριθμός των πλανητών που συνοδεύουν το καθένα από αυτά τα αστέρια είναι απλά δύσκολο να τον συλλάβουμε!

 Ανακάλυψαν ότι ο Γαλαξίας μας είναι στην πραγματικότητα μέρος ενός συναρπαστικού συστήματος GIANT που «κρατάει» μαζί έναν συναρπαστικό αριθμό διαφορετικών γαλαξιών, που ονόμασαν «Super Cluster». Μια ακόμη μεγαλύτερη ανακάλυψη είναι το γεγονός ότι «κάτι» στο σύμπαν «τραβάει» τον Γαλαξία μας όπως και τους άλλους γαλαξίες με την απίστευτη ταχύτητα των 22 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ανά ώρα!

Αυτή η άγνωστη δύναμη, που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Μεγάλος Ελκυστήρας» (The Great Attractor), τραβάει τον γαλαξία μας και τα πάντα γύρω του προς ένα συγκεκριμένο σημείο στο διάστημα που βρίσκεται περίπου 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Βασικά, «ο Μεγάλος Ελκυστήρας» θεωρείται από τους ερευνητές ως μια «βαρυτική ανωμαλία» που βρίσκεται στην περιοχή του Hydra-Centaurus Supercluster στο κέντρο του Supercluster της Laniakea, της «Κοσμικής Γειτονιάς» μας. Ο «Μεγάλος Ελκυστήρας» συμβαίνει να βρίσκεται σε μια κατεύθυνση στον ουρανό που αναφέρεται ως «Ζώνη Αποφυγής» (Zone of Avoidance). Προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει τόσο πολλή σκόνη και αέριο που οι δορυφόροι και τα τηλεσκόπια μας δεν μπορούν να δουν πολύ μακριά στο ορατό φάσμα.

Μήπως οι Μινωίτες γνώριζαν κάτι παραπάνω από αυτό που υποψιαζόμαστε; Κάτι για την «Κοσμική Γειτονιά» μας; Για ποιό λόγο να σκαρφίστηκαν οι Μινωίτες να σχεδιάσουν αυτό το σύμβολο στα δεξιά και αριστερά του Μινωικού Θρόνου;
Αυτή η «Κοσμική Γειτονιά» μας, ονομάστηκε «Laniakea»:

Διακρίνεται ένα, έστω, υποτυπώδες Ε. Όπου Milky Way είναι ο Γαλαξίας μας. Το όνομα laniakea σημαίνει «τεράστιος παράδεισος» στα χαβανέζικα! Μας φέρνει στον νου τις ελληνικές λέξεις Ελλάνια-Κέα! Το νησί Κέα ή Τζιά (παλαιότερα Υδρούσα) συνδέεται μυθολογικά με τον Σείριο, ενώ ήταν ένας «παράδεισος»! Είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλές αρχαίες Ελληνικές λέξεις στο λεξιλόγιο των Πολυνήσιων, ήδη από μία εποχή όπου υποτίθεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες, δεν ταξίδευαν τόσο μακριά, ούτε ο κόσμος αυτός τους ήταν γνωστός!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: