ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

12 Μαρ 2018

Η τέχνη της αναπνοής είναι η βαθύτερη γνώση του εαυτού!


«Ο αληθινός άνθρωπος αναπνέει σαν να μην αναπνέει!»  Ouspensky

Η αναπνοή είναι ο κρίκος που μας συνδέει με την ζωή! Η αναπνοή μας είναι η δική μας αλήθεια, φανερώνει τα συναισθήματά μας και κάνει εμφανές αυτό που ο νους δεν μπορεί να συλλάβει! Όποτε αφήνουμε την αναπνοή μας να ταραχθεί χάνουμε την επαφή μας με το τώρα και την σύνδεση με την εσωτερική μας αλήθεια!

Πώς είναι η αναπνοή μας όταν αγκαλιάζουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο; Έχει τα χαρακτηριστικά της ηρεμίας, του ρυθμού, της ησυχίας, της αδιάκοπης ροής. Είναι αθόρυβη! Αισθανόμαστε ασφάλεια και χαλαρότητα, καθώς η ήρεμη αναπνοή συντονίζεται με τον ρυθμικό, σταθερό χτύπο της καρδιάς.

Η αναπνοή του σοφού είναι ήρεμη, μικρή, αθόρυβη, έχει αρμονία, συγχρονικότητα, είναι αόρατη στο μάτι! Την επόμενη φορά που θα νιώσετε αγωνία, φόβο, στεναχώρια, θυμό, δοκιμάστε να κάνετε αυτόματα την σύνδεση με την αναπνοή σας. Παρατηρήστε την και προσπαθήστε να την ελέγξετε συνειδητά. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα την ανάσα σας και μετά αναπνεύστε από το διάφραγμα χωρίς να κινείται ο θώρακας. Μην επιτρέψετε να αλλάξει ο ρυθμός της αναπνοής σας! Αυτό θα το επιτύχετε κάνοντας δεκάδες μικρά κρατήματα της αναπνοής των 3-5 δευτερολέπτων και μέσα από αυτές τις μικρές αυτές παύσεις θα μπορέσετε να συγκρατήσετε την αναπνοή σας και να βρείτε και πάλι τον ρυθμό της.

Η παρατήρηση της αναπνοής θα σας βοηθήσει την δεδομένη στιγμή να αποταυτιστείτε από τα γεγονότα, να γίνετε κυρίως παρατηρητής της κατάστασης, να μετριάσετε τα αρνητικά συναισθήματα και να διατηρήσετε τον έλεγχο του εαυτού σας. Η τέχνη της αναπνοής είναι η τέχνη του τώρα, είναι η βαθύτερη η γνώση του εαυτού!
Buteyko Breathingt 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: