ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

9 Απρ 2018

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν είναι ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ απλώς μια γιορτή που τιμάμε μια φορά τον χρόνο, αλλά η πράξη με την οποία τίθεται το τέλος του θανάτου!

Στον κόσμο μας βλέπουμε ότι ο θάνατος έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε κάθε πράγμα και έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο ανθρώπινο πρόβλημα! Κάθε ένας από εμάς οπωσδήποτε συναντά τον θάνατο! Χάνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, και εκείνοι χάνουν εμάς! Όλη η ανθρώπινη ζωή είναι πόνος! Βλέπουμε πώς κάθε λουλούδι, κάθε έμβιο ον είναι φθαρτό και πεθαίνει! Και όταν ο ίδιος ο Θεός που είναι εκτός χρόνου και τόπου, επιλέγει να γίνει άνθρωπος για μας και μπαίνει σε ανθρώπινο σώμα, γεννιέται από την μήτρα της Παρθένου Μαρίας, ζει μαζί μας, μας παρηγορεί και μας θεραπεύει, στο τέλος δέχεται φοβερά βάσανα! Και ανασταίνει τον κόσμο! Αυτό είναι αφορμή για την παγκόσμια χαρά! Μέσω της Ανάστασής Του ανοίγει ο δρόμος για την δική μας ανάσταση! Ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο γεγονός σε όλη την ανθρώπινη ιστορία!
Πρέπει να χαιρόμαστε, επειδή είναι μέρα της νίκης εναντίον του θανάτου -πνευματικά ήδη συντελεσμένη, και σωματικά επερχόμενη από διαφορετικούς δρόμους...

Είναι η απάντηση όλων των ζωτικών ερωτήσεων που έχουμε! Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σχέσεών μας, είναι νέο σύστημα αξιών! Είναι το κριτήριο της ύπαρξής μας! Η Ανάσταση είναι η πύλη προς την αιώνια ζωή, επειδή δεν υπάρχει λογική στο να τελειώνουν όλα εδώ! Γι’ αυτό εμείς οι χριστιανοί είμαστε οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι! Και γι’ αυτό νικήσαμε ολόκληρες αυτοκρατορίες και ο χριστιανισμός καθιερώθηκε σαν τρόπος ζωής, σαν πνεύμα. Οι πανανθρώπινες αξίες που υποστηρίζουμε, συνδέονται με την πίστη μας ότι ο θάνατος νικήθηκε! Δείτε τον κόσμο γύρω μας, τους πολέμους, τις συμφορές, τα βάσανα! Μπορούμε να αντέξουμε μόνο με την σκέψη της σωτηρίας! Δυστυχώς στον σημερινό κόσμο μέσω των ΜΜΕ δίνεται έμφαση στην τελετή και στο έθιμο στο τι τρώμε, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε! Η ουσία όμως της γιορτής είναι πολύ πιο βαθιά! Η Ανάσταση αφορά τον τρόπο της ζωής μας και την ύπαρξή μας εκτός χρόνου και τόπου!

Να πεις σε κάποιον «σ’ αγαπώ» είναι το ίδιο με το να του πεις «εσύ ποτέ δεν θα πεθάνεις, για μένα θα ζεις για πάντα!» Αυτό είναι που λαμβάνουμε από την Θεία Αγάπη -αυτό που βλέπουμε στον Χριστό! Μας αγαπά, επειδή ο Ίδιος είναι Αγάπη! Εάν απαντάμε σ’ αυτήν την αγάπη και αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, και μάλιστα τους εχθρούς μας, αυτό σημαίνει αιώνια ύπαρξη στην ζωή! Φανταστείτε να είστε με τον αγαπημένο άνθρωπο στην αιωνιότητα! Τέτοιος είναι και ο χριστιανικός γάμος! Αυτή είναι η ελπίδα μας! Και να χάσουμε τους αγαπημένους μας τώρα, θα είναι για λίγο! Ο Χριστός μας έδωσε πολλά, αλλά από εμάς θέλει μόνο την ελεύθερη θέληση της αγάπης μας! Γι’ αυτό και η Ανάσταση είναι το νόημα της ζωής μας!
από Stelios Nikolaides
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: