ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

1 Μαΐ 2018

Ζούμε μέσα σε έναν θαυμαστό κόσμο!

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούν», έχουν μνήμη! Έχουν δηλαδή όλο εκείνο το σύστημα που στον άνθρωπο ονομάζουμε «νευροφυτικό»! Άλλωστε το βασικό μέρος του σώματός μας προέρχεται από τα φυτά!

Όταν νοιώθουν πως απειλούνται, φτάνουν ακόμα και μέχρι λι­ποθυμίας, για να μην πονέσουν και να σώσουν την ζωή τους!
Έχει αποδειχτεί ότι τα φυτά συνδέονται «συναισθηματικά» με αυτόν που τα φροντίζει και τα περιποιείται! Κυριολεκτικά συντονίζονται μαζί του σαν ραδιοφωνικοί δέκτες!

Πολλά φυτά διαθέτουν ένα οπτικό όργανο, σε σχήμα αμφιβληστροειδούς χιτώνα!Κύτταρα φυτών και ζώων μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες, με την μορφή απειροελάχιστων φωτεινών σημάτων!

Αποδείχτηκε ότι άτομα προικισμένα με εξαιρετική υπερευαισθησία, μπορούν να έχουν επίδραση στα φυτά!

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα φυτά «αισθάνονται» τον κόσμο γύρω τους, σαν να βλέπουν! Τα φυτά έχουν και μνήμη - ιδιότητα που χαρακτηρίζει μόνο τους ανώτερους ζωικούς οργανισμούς, οι οποίοι διαθέτουν τε­λειοποιημένο νευρικό σύστημα! Έτσι κι αυτά υπόκεινται στο βασικό μηχανισμό των «ελεγχομένων αντανακλαστικών»!

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι τα αγγούρια, τα φασόλια, το σιτάρι και οι πατάτες, μπο­ρούν να θυμηθούν τέλεια τις δυσάρεστες στιγμές που πέ­ρασαν!
*
Τα φυτά ακούν και μιλούν!
Στην Ινδία, ο καθηγητής Σίνγκχ, του Πανε­πιστημίου του Ανομαλάϊ βεβαίωνε (1985) ότι τα φυτά είναι πολύ πιο ευαίσθητα στη μουσική από τους ανθρώπους! Διάφορα πειράματα που έκανε, τον οδήγησαν στο συμπέρασμα, ότι τα φυτά επιταχύνουν πολύ την ωρί­μανση των καρπών τους, κάτω από την επίδραση ορισμένων με­λωδιών!

Φαίνεται ότι οι υψηλοί τόνοι είναι πιο αποτελεσματικοί από τους χαμηλούς και οι φωνές των γυναικών και των παιδιών επιδρούν ευεργετικά ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τις φωνές των ανδρών! Ωστόσο, οι προτιμήσεις αλλάζουν από φυτό σε φυτό!

Ένα βλαστάρι κριθαριού «φωνάζει» όταν το βουτήξουμε μέσα σε νερό πολύ ζεστό! Αυτή είναι μια απόδειξη ότι τα φυτά έχουν νευρικό σύ­στημα και αισθητήρια όργανα, ανάλογα με εκείνα των ανώτε­ρων ζωικών οργανισμών!

Ακόμη και τα κομμένα άνθη αντιδρούν ανάλογα -όσο είναι τρυφερά- στον ανθρώπινο μαγνητισμό!
Αν το άτομο που τάχει τα καλοδέχτηκε τότε διατηρούνται περισσότερο τρυφερά, αν τα πήρε με άρνηση, ή αδιάφορα, τότε μαραίνονται πιο γρήγορα!

Ο Εμπεδοκλής, ο Αριστοτέλης κ.α. πίστευαν ότι τα φυτά έχουν ψυχή!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: